Elnius auginantys ūkininkai: negi pjausi tokį grožį?

Elektrėnų savivaldybėje, Senųjų Migūčionių kaime gyvena ūkininkai Rita ir Gintaras Marcinkevičiai. Pagrindinis jų užsiėmimas – ekologinė žemdirbystė, tačiau tik grūdų ūkiu jų veikla neapsiriboja – šeima taip pat augina ir gyvulius. Ne tik avys, triušiai, kiaulės ir vištos čia auginami. Aptvaruose šalia namų kanopomis žemę dundena demėtieji elniai.

Jie pas Gintarą ir Ritą Marcinkevičius gyvena jau antrus metus. Dabar elnių iš viso yra 10. Penki jų gimę dar šią vasarą. Vienas iš vyresniųjų elnių – įžymybė – jam teko nusifilmuoti „Tele2“ kalėdinėje reklamoje. Elniai yra prijaukinti, nes nuo mažų dienų keturis kartus per dieną yra maitinami iš šeimininkų rankų tarsi vaikai.

Didieji elniai nuo mažųjų yra atskirti. Mažieji gyvena viename aptvare su dviem avimis, kurias pasiligojusias priglaudė Rita Marcinkevičienė. Ką tiksliai veiks su elniais, ji prisipažįsta nežinanti. „Negi pjausi tokius gražuolius – tik dėl grožio jie pas mus gyvena“, sako ji. Maitina gyvūnus ūkininkai tuo, ką augina savo ūkyje ir specialiai pašarų neperka.

Vieną elnią šią vasarą teko laidoti – nuo erkės įsisiurbimo gyvūnas padvėsė per kelias dienas.

Apie elnių aplankymą ūkininkė R. Marcinkevičienė juokauja: „skambina, klausia, ar atvažiuoti pažiūrėti galima. Aš juokauju, kad pirmą kartą galima nemokamai, o antrą kartą jau bilietus reikės pirkti“.

„Svarbiausia auginant gyvūnus ūkyje – neauginti per daug, jei tam laiko neturi – jei bus per daug – nebus gerai nei ūkininkui, nei gyvūnui“, - pasakojo R. Marcinkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių