Dėl neįprastai šaltų orų nugaišo 35 lamantinai

  • Teksto dydis:

Floridoje 35 lamantinai nugaišo per sausio mėnesį dėl šiam regionui neįprastai šaltų orų, sakoma naujoje tyrimų ataskaitoje.

Dienraštis „The Bradenton Herald“, remdamasis Floridos žuvų ir laukinės gyvūnijos apsaugos komisijos preliminaria ataskaita, penktadienį pranešė, kad sausio 1–26 dienomis buvo rasti 35 nuo šalčio streso sindromo žuvę gyvūnai.

Komisija nurodė, kad šis skaičius yra penkiskart didesnis negu užfiksuotas per tą patį laikotarpį 2017 metais. Vis dėlto jis gerokai mažesnis, palyginus su masiniu lamantinų kritimu per didelius šalčius 2010 metų sausį, kai nugaišo 151 gyvūnas.

Pasak ekspertų, šių stambių romių vandeninių žolėdžių populiacijai didžiausią pavojų kelia susidūrimai su laivais ir šiltavandenių buveinių nykimas.

Šalčio streso sindromas lamantinus gali ištikti, kai šie žinduoliai ilgą laiką plaukioja vėsesniame kaip 20 laipsnių Celsijaus vandenyje. Tuomet lamantinai peršąla, sutrinka jų vidaus organų veikla, o oda pradeda luptis.

Gyvūnų apsaugos pareigūnai nurodė, kad praeitą mėnesį valstijoje buvo rasta dar 10 lamantinų, žuvusių per susidūrimus su valtimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qqq

qqq portretas
Įdomūs :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių