Danijos zoologijos sode liūtas išdarinėtas vaikų akivaizdoje

  • Teksto dydis:

Danijos zoologijos sode ketvirtadienį per viešą edukacinį renginį vaikams buvo išdarinėtas liūtas, tačiau ši pamoka sulaukė didžiulio gyvūnų teisių gynėjų pasipiktinimo.

Devynių mėnesių liūtas buvo vienas iš trijų Odensės zoologijos sode gyvenusių plėšrūnų, kurie buvo užmigdyti vasario mėnesį, neradus jiems naujų namų, ir nuo to laiko buvo laikomi šaldiklyje.

Praėjusiais metais panašios kritikos sulaukė Kopenhagos zoologijos sodas, kuriame buvo užmigdyta ir viešai išdarinėta visiškai sveika žirafa.

Gyvūno dorojimą Odensės zoologijos sode, prasidėjusį liūto liežuvio nupjovimu, stebėjo maždaug 300-400 vaikų ir suaugusių, kurie stovėjo apspitę sodo gidą Rasmusą Kolindą.

Kai kurie iš jų, vos už kelių dešimčių centimetrų nuo žvėries, buvo pirštais užsispaudę nosis ir raukėsi, kai lupant kailį aplink pasklido dvėselienos kvapas.

„Ar nebūtų keisčiau, jeigu stovėdamas čia pjaustyčiau gyvūną ir jis kvepėtų gėlėmis ar dar kuo nors?“ – pasiteiravo R.Kolindas susirinkusiųjų.

„Nugaišę gyvūnai kvepia kaip nugaišę gyvūnai. Nėra ką čia sakyti“, – pridūrė jis.

Kai kurie šio edukacinio projekto dalyviai buvo vos ketverių metų.

„Aš nenoriu žiūrėti“, – pasakė vienas berniukas, kai valstybinio transliuotojo DR reporterio užkalbinta mergaitė šią pamoką pavadino „smagia, bet ir truputį šlykščia“.

Zoologijos sodo gidė Lotte Tranberg (Lotė Tranberg) paaiškino, kodėl jaunas sveikas liūtas turėjo būti užmigdytas.

„Jeigu būtume jį pasilikę, jis poruotųsi, tai yra turėtų jauniklių, su savo seserimis arba net savo motina. Ir tada įvyktų tai, ką vadiname kraujomaiša“, – sakė ji miniai žiūrovų.

L.Tranberg ir R.Kolindas vėliau pabandė imituoti liūto riaumojimą, pūsdami į vamzdelį, kurį įkišo į dorojamo gyvūno gerklę.

Kitą akimirką, kuri turbūt kitose šalyse būtų šokiravusi vaikų tėvus, R.Kolindas juokaudamas paklausė: „Gal kas nors norėtų akies?“, o po to nukirto liūto galvą, iškėlė ir pradėjo nuo jos lupti kailį.

Toks viešas gyvūnų mėsinėjimas Danijos zoologijos soduose, mokant vaikus gamtos pažinimo, yra dažnas reiškinys.

Gyvūnų apsaugos organizacijos „Humane Society International“ Europos padalinio atstovė Wendy Higgins (Vendi Higins) apkaltino zoologijos sodo vadovybę „surengus makabrišką spektaklį iš dar didesnės tragedijos“.

Organizacija sakė norinti atkreipti dėmesį į perteklinį liūtų ir „tūkstančių kitų gyvūnų“ veisimą zoologijos soduose.

Praėjusį vasarį vieno Kopenhagos zoologijos sodo vadovas sulaukė grasinimų mirtimi, kai sodas atsikratė pusantrų metų žirafos patino Mariaus, nepaisant internete surinktų žmonių parašų, kad gyvūnas būtų išgelbėtas.

Vis tik žirafos patinas buvo paskerstas, išdarinėtas, o jo mėsa sušerta liūtams. Beveik viskas buvo atlikta stebint lankytojams, tarp kurių buvo nemažai vaikų.


Šiame straipsnyje: DanijaliūtasliūtaiGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
.

Kaunas

Kaunas portretas
Ir cia normalu?iskrypeliai skiepija vaikams toki Paz.dejau ant tokios Europos ir tokios demokratijos

pasibaisėjęs

pasibaisėjęs portretas
Bjauru, nenorėčiau, kad mano vaikas dalyvautų tokiame renginyje. Einant tokiu keliu, tuoj rodysim vaikams, kaip skrodžiami žmonių lavonai. Cinizmas aukščiausiam lygyje. Nesistebiu, kad kažkam norma, kai vaikas auga dviejų tėčių ar mamų šeimoje. Kur ritasi pasaulis, gal todėl paskutiniu metu žemė ir žmonija patiria tiek katastrofų-planeta nori mumis atsikratyti, kaip klaidingu gamtos kūriniu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių