Belgijoje Kinijos paskolinta panda atsivedė jauniklį

  • Teksto dydis:

Belgijoje Kinijos paskolinta panda atsivedė jauniklį, o tai yra retas įvykis šių nykstančių gyvūnų gyvenime, ketvirtadienį paskelbė zoologijos sodas „Pairi Daiza“.

Zoologijos sodas ir Kinijos didžiųjų pandų apsaugos ir tyrimų centras „su didžiuliu malonumu skelbia, kad gimė pandos jauniklis“, sakoma „Pairi Daiza“ pareiškime.

„Laukinėje gamtoje yra mažiau nei 2 000 pandų, todėl kiekvienas gimimas yra tikras stebuklas“, – sakoma pareiškime.

„Per pastaruosius 20 metų tik dvi Europos šalys (Austrija ir Ispanija) sugebėjo, su Kinijos pagalba, sėkmingai veisti pandas. Tokiu būdu Belgija yra trečia Europos valstybė, kada nors patyrusi malonumą priimti gimusį pandos jauniklį“, – sakoma jame.

Jauniklio motina Hao Hao ir jos partneris Xing Hui (Sing Hui) 2014 metų vasarį buvo paskolinti Belgijai 15-kai metų, ta proga, kad karalystėje su valstybiniu vizitu lankėsi kinų prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas).

Vasario mėnesį patelė buvo du kartus dirbtinai apvaisinta Xing Hui sperma.

Briužlete, esančiame maždaug 50 km į vakarus nuo Briuselio, įsikūręs zoologijos sodas praėjusį mėnesį paskelbė, kad Hao Hao reiškiasi tam tikri nėštumo požymiai, bet atsargiai vertino galimybes, kad ji atsives jauniklį.

„Kelias savaites ji ėdė dvigubai daugiau nei įprasta bambukų, tada ėmė vis mažiau domėtis maistu ir ėmė nebeiti iš savo olos, – tuomet sakė Hao Hao prižiūrėtoja Tania Stroobant (Tania Strobant). – Taip pat pastebėjome jos krūtų padidėjimą, o tai rodytų, kad ji rengiasi žindyti“.

Pasaulyje laukinėje gamtoje yra likę maždaug 1 800 pandų, o nelaisvėje jų laikoma dar maždaug 400.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių