Aplinkosaugininkai ginkluojasi naujausiomis technologijomis

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija imasi veiksmingų ir modernių priemonių siekdama užtikrinti efektyvią gyvosios gamtos apsaugą. Jau greitai, visi aplinkos apsaugos inspektorių automobiliai bus „apginkluoti“ GPS/GSM sistemomis.

Dispečeriai galės į įvykio vietą nukreipti arčiausiai esančius pareigūnus. Aplinkos apsaugos agentūrai (AAA) pavesta iki vasario 16 d. pasirūpinti, kad visuose regionų aplinkos apsaugos departamentų (RAAD) ir AAA turimuose automobiliuose būtų sumontuoti GPS/GSM imtuvai.

„Įdiegti įrenginiai leis užtikrinti efektyvų tarnybinių automobilių naudojimą. Atsakingi departamentų ir agentūros asmenys matys, kur konkrečiai yra pareigūnai ir reaguodami į iškvietimus nukreips arčiausiai įvykio vietos esančius inspektorius“, – sakė ministras V. Mazuronis.

Šiuo metu regionų aplinkos apsaugos departamentų automobiliuose jau yra sumontuota apie 60 vnt. GPS/GSM įrenginių. Diegiama kontrolės sistema leidžia matyti automobilių, kuriuose įmontuoti įrenginiai, judėjimo maršrutus. Tam tereikia turėti interneto prieigą. Sistema taip pat formuoja ataskaitas, kuriose galima matyti įvairius parametrus: kelionės pradžią ir pabaigą, trukmę, nuvažiuotą atstumą, vidutinį/didžiausią greitį ir kt.

Šie duomenys sistemoje saugomi ne trumpiau kaip 12 mėn. Palydovinės sistemos bus sumontuotos visuose turimuose 340-yje tarnybinių RAAD ir AAA automobilių.

 


Šiame straipsnyje: aplinkosaugininkaiGPSnavigacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

DautartasJ

DautartasJ portretas
Tai ka, matys kur mano tarnybinis auto stovi? Gerai kad turiu ne viena tarnybini auto..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių