Aktorė B. Bardot smerkia Australijos planus sunaikinti 2 mln. sulaukėjusių kačių

  • Teksto dydis:

Prancūzų aktorė Brigitte Bardot (Brižit Bardo) pasmerkė Australijos planus sunaikinti 2 mln. sulaukėjusių kačių, darančių žalą vietiniams gyvūnams, o gyvūnų teisių organizacijos trečiadienį pareiškė, kad tas planas vargu ar bus sėkmingas.

Sulaukėjusios katės laikomos vienos iš svarbiausių kaltininkių, prisidėjusių prie spartaus Australijos vietinių žinduolių nykimo. Šiame žemyne per du šimtmečius nuo europiečių kolonistų atvykimo išnyko daugiau negu 10 proc. gyvūnų rūšių.

Aplinkos ministras Gregas Huntas (Gregas Hantas) sakė, kad šalyje gyvena 20 mln. sulaukėjusių kačių, kurios kiekvieną naktį suėda daugybę vietos gyvūnų.

„Tai smurto ir pražūties cunamis Australijos vietinėms rūšims“, – praeitą savaitę jis sakė nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“.

Pasak G.Hunto, iki 2020 metų bus siekiama sunaikinti 2 mln. sulaukėjusių kačių, tai pat atverti teritorijas, kuriose katės būtų visiškai išnaikintos, siekiant paskatinti vietinių paukščių ir žinduolių populiacijų atsikūrimą.

Vyriausybė pabrėžė, kad katės bus naikinamos humaniškomis priemonėmis, bet B.Bardot ragino vyriausybę iš naujo apsvarstyti tą planą, kuris, anot jos, tarptautinei bendruomenei atrodo „pasibaisėtinas“.

„Šis gyvūnų genocidas – nežmoniškas ir absurdiškas. Žudyti tas kates ne vien žiauru bet ir visiškai beprasmiška, nes išlikusios toliau dauginsis“, – sakoma jos atviro laiško G.Huntui vertime į anglų kalbą.

B.Bardot teigia, kad lėšas, numatytas skirti kačių naikinimui, geriau būtų panaudoti didelio masto sterilizavimo kampanijai. Aktorė pridūrė, kad dėl gyvūnų naikinimo nukentės Australijos viešasis įvaizdis.

Anksčiau šiai metais pareigūnai nurodė, kad Australijos pietryčiuose buvo sunaikinta apie 700 koalų, kai pernelyg pagausėjusioje jų populiacijoje kilo badas. Šalies dykumų ir krūmynų teritorijose taip pat naikinami laukiniai kupranugariai ir arkliai, niokojantys gamtines buveines.

„Jūsų šalis sutepta milijonų nekaltų gyvūnų krauju, todėl prašome neįtraukti kačių į šį niūrų sąrašą“, – rašo B.Bardot.

Organizacija „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (PETA) trečiadienį pareiškė, kad ankstesnės nepageidaujamų gyvūnų naikinimo kampanijos būdavo neveiksmingos, ragindama vyriausybę naudoti ilgalaikius neletalinius sprendinius, mažinančius kačių vislumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiaurūs tie australai

Žiaurūs tie australai portretas
Humaniškiausias būdas - sterilizacija.

to solel

to solel portretas
...geriau žiurkės...kurios po Klaipėdą laksto...:)

Aha

Aha portretas
Ar nevertėtų paskaičiuoti, kiek žmonės įvairiausios gyvasties sunaikina? Greičiausiai paaiškėtų, kad norint apsaugoti gamtą reikia naikinti žmones, ir pirmiausia sumiestėjusius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių