„Firefox“ funkcija padės nustatyti kompiuterio vietą

Interneto naršyklę „Firefox“ kurianti kompanija „Mozilla“ pradėjo bandyti funkciją, kuri leis interneto svetainėms ir portalams nustatyti prie jų prisijungusių kompiuterių geografinę vietą. Tokia funkcija padės nešiojamaisiais kompiuteriais besinaudojantiems vartotojams rasti artimiausius restoranus ar pasinaudoti kitomis lokalizuotomis paslaugomis.

Ši sistema naudoja „Skyhook“ sukurtą „Loki“ sistemą, kuri geografinę vietą nustato pagal aplink esančius belaidžius „Wi-Fi“ tinklus. Teigiama, kad nustatymo tikslumas yra 10-20 metrų. Vartotojas pats galės kontroliuoti, kiek informacijos jis nori pateikti apie save - kaskart, kai svetainė nori nustatyti vietą, vartotojas gali pasirinkti, ar leisti ją nustatyti ir kaip tiksliai.

Tokios vietos nustatymo paslaugos padėtų ne tik ieškant netolimo restorano, bet ir bendraujant su draugais tam pritaikytuose socialiniuose tinkluose, pateikiant lokalias naujienas ir t.t.

Pirmosios funkcijos versijos pasirodys „Firefox 3.1“ versijos naršyklėje, tačiau smalsūs internautai jau dabar gali išbandyti „Geode“ įskiepį „Firefox“ naršyklei.


Šiame straipsnyje: firefoxgeode

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių