Filipinuose išgelbėtus pitbulius gali tekti užmigdyti

Daugiau nei 200 pitbulių, kurie buvo išgelbėti iš Pietų Korėjos piliečių vadovaujamo šunų kautynių tinklo, tikriausiai bus užmigdyti, nes jų laikyti per brangu, antradienį pranešė gyvūnų teisių aktyvistai.

25 labiausiai sužaloti šunys jau užmigdyti po to, kai jie buvo konfiskuoti praeitą penktadienį per policijos reidą, o daugumos iš kitų 215 pitbulių tikriausiai laukia toks pats likimas, nurodė vienos gyvūnų prieglaudos veterinaras Wilfordas Almoro (Vilfordas Almoras).

„Kai kurie turi neužgijusių žaizdų, tačiau dauguma jų - vien oda ir kaulai; galima suskaičiuoti jų šonkaulius, - W.Almoro sakė naujienų agentūrai AFP, vertindamas gyvūnų, policijos paimtų iš palaikės šunidės, būklę. - Matomai jie kenčia dėl skysčių netekimo ir tiesiog guli ant žemės, kur yra pririšti.“

Pasak veterinaro, gyvūnų gydymas kainuotų 3,34 mln. pesų (apie 201 tūkst. litų) ir kad jiems būtų reikalinga agresyvaus elgesio korekcija.

„Įsivaizduokite, kiek reikėtų pastangų nuolat juos prižiūrėti... Nežinau, ar žmonės gali surinkti pinigų tokiai nuolatinei priežiūrai“, - pridūrė jis.

Policija surengė reidą dviejų hektarų ploto ūkyje į pietus nuo Manilos ir suėmė 12 žmonių, tarp jų aštuonis Pietų Korėjos piliečius, kurie kaltinami organizuodavę neteisėtas šunų kautynes, kurios būdavo tiesiogiai transliuojamos internetu, rengiant lažybas.

Konfiskuoti šunys buvo perduoti Filipinų gyvūnų gerovės draugijai, gelbėjančiai ir reabilituojančiai nuo netinkamos priežiūros kenčiančius gyvūnus.

Viena šuniui buvo nuplėšta pusė liežuvio, o kitam - nukąstos abi ausys, pasakojo W.Almoro. Dauguma kitų turėjo randų, likusių po ankstesnių kautynių.

„Jie nuolat patirdavo skausmą, traumas ir gilias žaizdas. Atsižvelgiant į jų būklę, daugelis jų tikriausiai užsikrėstų, jeigu būtų palikti čia“, - sakė jis.

Veterinaras ragina Filipinų parlamentą pataisyti ir sugriežtinti įstatymus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, už kurį  šiuo metu numatoma iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė ir 6 tūkst. pesų (361 lito) bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesamone

nesamone portretas
kokio velnio td reikia gelbeti juos ish mirties jei zadi pats juos nuzudyti... nu logikos vopshe nematau...

ble

ble portretas
prie ko cia mokslas ir it???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių