Facebook.com populiariausia 2009 metų tendencija: skyrybos

„Facebook“ pristatė 2009 metų populiariausių būsenų tendencijų sąrašą. Šiame sąraše pateikiamos tik kasdieniškos temos, tokios kaip „Farmville“, Michael Jackson ir Lady Gaga. Tačiau į sąrašą galima įtraukti ir skyrybas.

Šią savaitę buvo pranešta, jog svetainė „Facebook“ minima viename iš penkių prašymų dėl skyrybų. Šį tyrimą pateikė britų skyrybų centras „Divorce-Online“. Centras tvirtina, jog maždaug 20 proc. visų dokumentų tam tikru būdu nurodoma svetainė „Facebook“. Šios problemos šaknys nestebina: pernelyg daug sutuoktinių naudoja socialinius tinklus flirtui.

„Dažniausia priežastis – tai netinkami seksualiniai pokalbiai su tais žmonėmis, su kuriais jų neturėtų būti“, - aiškino „Divorce-Online“ direktorius Mark Kernan. Svetainių, tokių kaip „Facebook“, populiarumas skatina –žmones apgaudinėti savo sutuoktinius.

Priežastinė painiava

Nereikia būti genijumi, kad suprastum, jog problema slypi ne svetainėje „Facebook“. Problema yra ta, jog sutuoktiniai nesupranta, jog jie palieka elektroninį taką. Vis daugiau žmonių apie kvailus ir neapgalvotus poelgius sužino per socialinius tinklus.

Apgavystė yra apgavystė: „Facebook“ tėra tik tarpininkas, kuris sukuria lengvai pastebimą džiūvėsių kelią. Tiesa ta, jog internetas ne visada padeda pabėgti nuo realybės, nors taip gali ir pasirodyti. Naujausias „Pew“ tyrimas parodė, jog socialiniai tinklai nepadeda tapti mums labiau bendraujančiais. Ir nepaisant fakto, jog kai kurie iš mūsų yra tikri socialinių tinklų narcizai, dauguma mūsų turi „Facebook“ profilius, atspindinčius mūsų realaus gyvenimo asmenybes.

Taigi, jei mes apgaudinėjame realiame gyvenime, mes tą patį darome ir virtualiame. Taigi, gali neprireikti daug laiko, kol kas nors pateiks „Facebook“ ieškinį dėl vertimo poruotis kibernetinėje erdvėje su nepažįstamaisiais.


Šiame straipsnyje: Facebook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių