„Facebook”: viršininkas neturi teisės reikalauti jūsų slaptažodžio

Facebook” socialinio tinklo kūrėjai susirūpino savo vartotojo privatumu ne tik iš technologiškos, bet iš gyvenimiškos pusės. Buvo išplatintas oficialus pranešimas iš jų pusės, kuriame teigiama, kad pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai darbdaviai ar jau esami viršininkai prašo savo darbininkų atskleisti Facebook” slaptažodžius arba prisijungti prie savo paskyros.

Kaip teigia Erin Egan, Facebook” privatumo reikalų skyriaus vadovė (turbūt taip galima išversti Chief Privacy Officer”), toks pavaldinių informacijos atskleidimo būdas kelia daug potencialių grėsmių. Kalbama ne tik apie tai, kad jūsų vadovas per jūsų paskyrą gali pamatyti nemažai asmeninės informacijos, kuri neturėtų būti viešinama ir gali vėliau neigiamai atsiliepti jūsų karjerai, bet yra ir kitas dalykas – informacija apie jūsų draugus. Jei atskleisite savo slaptažodį kažkam, tai tas kažkas galės peržiūrėti ir jūsų draugų informacija – o tai jau visiškas privatumo pažeidimas.

Facebook” atstovė pranešime tvirtai pareiškia, kad tokiais atvejais darbininkai tikrai neturi atskleisti savo socialinių tinklų prisijungimo duomenų ar kitokios asmeninės informacijos. Netgi į privatumo politiką buvo įtrauktas punktas, kuris nurodo, kad savo slaptažodžio atskleidimas kitam asmeniui yra tinklo naudojimo pažeidimas – nors, aišku, greičiausiai niekas už tai griežtai nebaus ir naudotis Facebook” tinklu neuždraus, bet kada nors gali ir atsiliepti. Taip pat Erin Egan priduria, kad Facebook” iš savo pusės stengsis visais įmanomais būdais ginti tokių darbuotojų teises, įskaitant ir teismo procesus.

Žvelgiant iš gyvenimiškos pusės, kam darbdaviams reikalingi darbuotojų slaptažodžiai? Turbūt, populiariausias jų panaudojimas yra įmonės Facebook” puslapio ar sukurtų aplikacijų grupinis administravimas – galbūt ne visi žino, kad administratoriais galima paskirti ir kelis žmones, neatskleidžiant slaptažodžių. O kaip jūs manote, kam dar gali vadovui prireikti pavaldinio Facebook” slaptažodžio?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių