„Facebook“ suformavo saugumo patarimo tarybą

Kompanija „Facebook“ suformavo patariamąją saugumo tarybą, kurią sudaro penkios interneto saugumo organizacijos.

Ši taryba konsultuos socialinio tinklo svetainę klausimais, susijusiais su interneto saugumu. „Facebook“ sakė, kad planuoja reguliariai susitikti su tarybos nariais ir peržiūrėti galiojančius saugumo išteklius, kuriuos kompanija teikia savo vartotojams, informuoja itzinios.lt.

Be to, kompanija siekia iš šios tarybos gauti geriausius patarimus. „Mes tikime, kad vienintelis būdas užtikrinti vaikų saugumą internete, yra susivienyti, - sakė kompanijos „Facebook“ ryšių su pasauliu ir viešosios politikos viceprezidentas Elliot Schrage. – Taryba buvo suformuota siekiant gauti patarimus, susijusius su saugumo klausimais. Tai teigiamas ir inovatyvus žingsnis, paremtas bendradarbiavimu, kuris leis sukurti žymiai saugesnę aplinką. Mes džiaugiamės, jog tokios gerbiamos ir patikimos organizacijų grupės sutiko prisijungti prie mūsų“.

Kompanija „Facebook“ teigė, jog naujoji taryba yra pastangų, kuriomis siekiama bendradarbiauti su valstybės prokurorais, dalis. Šiais veiksmais bandoma užtikrinti, jog socialinių tinklų svetainėse negalėtų užsiregistruoti lytiniai nusikaltėliai. Tarybos formavimas sutampa su Niujorko prokuroro Andrew Cuomo pranešimu, jog daugiau nei 3 500 lytinių nusikaltėlių buvo pašalinta iš „Facebook“ ir „MySpace“ svetainių. Penkios organizacijos, įeinančios į tarybą, yra „Common Sense Media“, „ConnectSafely“, „WiredSafety“, „Childnet International“ bei „The Family Online Safety Institute“.


Šiame straipsnyje: Facebook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių