Ekologiškų įrenginių paklausa ateityje didės

Ateitis priklauso ekologiškiems įrenginiams, skelbia šiųmetės Vartotojų elektronikos parodos šūkis. Šiomis dienomis Las Vegase, JAV prasideda kasmetinė paroda, kurioje turėtų debiutuoti įvairios inovatyvios technologijos ir paslaugos.

Rinksis ekologiškus

Parodos rengėjų teigimu, ateityje pirkėjai itin domėsis įrangos ekologinėmis savybėmis ir jos poveikiu gamtai. Kuo įrenginys bus "žalesnis", tuo jis patraukliau atrodys vartotojams. Už iš tiesų gamtą tausojančius produktus vartotoji netgi bus pasirengę mokėti daugiau, rodoCES asociacijos atliktas tyrimas, kuriuo siekta atskleisti artimiausius ketveris metus dominuosiančias pirkimosi tendencijas.

Šis tyrimas taip pat parodė, kad vartotojai vis dažniau domisi, iš kokių medžiagų gaminami produktai ir jų pakuotės, ar gamybos procesai nekenkia aplinkai, o šalutiniai produktai tinkamai utilizuojami.

Daugiau negu pusė apklaustųjų sutiktų mokėti šiek tiek daugiau už ekologišką produktą, 22 proc. jų pasiryžę mokėti daugiau iki 15 procentų.

Vis dėto informacijos apie ekologiškas produktų savybes dar trūksta: 38 proc. respondentų teigė, kad pateikiama informacija juos klaidino, o 58 proc. nurodė apie ekologiškas įrenginių savybes pageidaujantys žinoti daugiau.

Kitos tendencijos

Dar viena tendencija - belaidžių įrenginių poreikis, kadangi vis daugiau žmonių nori naudotis įvairiomis paslaugomis ir turiniu mobiliai.

Trečia, auga poreikis įrenginiams su interneto ryšiu. Tyrėjų teigimu, nesvarbu, ką žmonės nešiojasi su savimi, jie nori, kad tie įrenginiai turėtų interneto ryšį ir leistų bendrauti bei dalytis įvairiu turiniu su pažįstamais.

Ketvirtoji tendencija - didesnių valdymo galimybių poreikis. Vietoje dabar įprastos klaviatūros ar pelės, žmonės įrenginius nori valdyti ir gestais, balsu ar judesiais.

Prabanga virto būtinybe

Kaip nurodo tyrimo autoriai, įvairūs elektronikos prietaisai iš prabangos prekių yra tapę būtinybe ir žmonėms teikia naudos tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime. Dėl šių veiksnių, nors pasaulio ekonomika ir patiria nuosmukį, elektronikos sektorius turėtų išlikti mažiau paveikus.

2009-asiais vartotojų elektronikos sektorius turėtų augti 4,3 proc. palyginus su 13,7 proc. siekusiu augimu 2008 metais. Sparčiausiai per ateinančius metus turėtų augti naujoviškų įrenginių, tokių, kaip LED ekranai ar e.knygos pardavimai, lėčiau - rinkoje įsitvirtinusių įrenginių, pavyzdžiui, nešiojamųjų kompiuterių ar telefonų pardavimai.

Pardavimų prognozės 2009 metais:

LED monitoriai - 149 proc.
E.knygos - 110 proc.
Raiškiosios vaizdo kameros - 106 proc.
Interneto kompiuteriai - 80 proc.
Klimato kontrolės sistemos - 71 proc.
"Blu-ray" grotuvai - 62 proc.
LCD televizoriai - 57 proc.
Navigacijos sistemos - 52 proc.
Belaidžiai MP3 grotuvai - 41 proc.


Šiame straipsnyje: CESITekologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių