Braškinė „frappuccino“ kava gaminama panaudojus džiovintus vabalus

Kai lankysitės svečioje šalyje ir sugalvosite „Starbucks“ kavinėje paragauti braškinio frapuccino gėrimo gerai pamąstykite. „CBS News“ skelbia, kad šiam gėrimui rožinė spalva suteikiama, panaudojant ekstraktą, pagamintą iš sutraiškytų vabzdžių.

„Spėju, kad receptas buvo pakeistas prieš tris ar keturias savaites, kai mūsų braškinis sirupas buvo pradėtas tiekti naujoje pakuotėje“, - teigė kavinėje dirbanti padavėja. Viešai apie tai kalbėti įmonės darbuotoja nusprendė norėdama įspėti veganus negerti šio gėrimo, nes jis pristatomas būtent kaip jiems tinkamas.‘

Frappuccino gėrimui paruošti naudojamas maistinis dažas, kuris pagamintas iš džiovintų ir sutrintų košilinių vabalų. Šie dažai šimtmečius buvo naudoti ir medžiagos dažymui.

„Mūsų kavinėje stengiamės tiekti produktus, kurie patenkintų skirtingus maitinimosi ir gyvenimo būdo klientų poreikius. Taip pat mūsų tikslas – sumažinti dirbtinių ingredientų naudojimą mūsų produktuose“, - kalbėjo pasaulyje žinomo kavinių tinklo atstovas.

Paviešinus informaciją apie „Starbucks“ naudojamu dažų kilmę, Change.org pareikalavo, kad įmonė gėrimams naudotų kitus natūralius dažiklius – burokėlius, raudonąsias bulves ar paprikas.

Taip pat pradėta atvirai kalbėti, kad šis iš vabalų pagamintas dažas naudojamas maisto industrijoje gana seniai.

JAV maisto ir vaistų administracija teigia, kad šie dažai yra saugūs. Jų rasti galima vyne, jogurte, žvakėse, vaisių gėrimuose, leduose, pomidorų padaže, lūpdažiuose, akių šešėliuose, nagų lake.

„Daily Mail“ teigia, kad Pasaulio sveikatos organizacija yra paskelbus, kad šie dažai gali būti susieti su astmos susirgimais.


Šiame straipsnyje: Starbuckskavafrappuccinovabalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių