Aukštosios mokyklos renkasi studentus rotuoti kasmet

Konstituciniam Teismui (KT) išaiškinus, kad rotacija negali vykti kas dvejus metus, aukštosioms mokykloms buvo suteikta galimybė pačioms apsispręsti, kas kiek laiko bus rotuojami jų studentai. Nors kol kas ne visos aukštosios mokyklos, kurių studentų atstovybės yra Lietuvos studentų sąjungos narės, formaliai įtvirtino savo apsisprendimą, tačiau tendencija jau aiški: daugumoje jų rotacija vyks kasmet. 

Pasak Studentų sąjungos prezidento Dainiaus Dikšaičio, toks sprendimas yra logiškas ir lauktas. „Lietuvos studentų sąjunga dar sausį, svarstant šį klausimą neeilinėje Seimo sesijoje, pasisakė už studentų rotaciją kas metus. Manome, kad vieno semestro balai nepakankamai atspindi studijų rezultatus. Todėl tikslingesnė rotacija – įvertinant du semestrus. Be to, tokiu atveju studentams lengviau planuoti savo finansinę situaciją“, – komentuoja D.Dikšaitis.

Kaip teigia D.Dikšaitis, 2009-iais ir vėliau įstojusiems studentams rotacijos tvarka neturėtų keistis. Jie turi būti rotuojami kas dvejus metus.

Rotaciją kas metus apsisprendė vykdyti Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), ISM Vadybos ir ekonomikos universtetas ir dauguma kitų aukštųjų mokyklų, kurių atstovybės yra Lietuvos studentų sąjungos narės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
mano sunus susimokes pats, nes dabar durniu volioja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių