Atsisiųsta jau milijardas „GetJar“ programėlių

Pasaulyje pirmaujančio Lietuvos mobiliųjų programėlių platinimo portalo "GetJar" lankytojai jų jau atsisiuntė 1 milijardą.

"GetJar" tapo pirmąja įvairiems mobiliesiems telefonams pritaikytų programų ir žaidimų platinimo bendrove, kuri perkopė 1 mlrd. atsisiuntimų ribą.

Rekordiniu milijardine programėle tapo "Geodelic" – jis buvo parsiųstas į telefoną su "Android" operacine sistema. Ši programėlė, remdamasi pagal telefono GPS imtuvą nustatoma vartotojo buvimo vieta, padeda surasti greta esančius restoranus, parduotuves, bankus ar pramogų vietas.

"Tai istorinis pasiekimas mobiliojoje industrijoje, labai džiaugiamės šiuo rezultatu. Lietuvoje gimęs "GetJar" projektas tapo tarptautinio verslo sėkme – šiandien turime per 70 tūkst. programų, pritaikytų daugeliui mobiliųjų telefonų su įvairiomis operacinėmis sistemomis – "Android", "Blackberry", "Windows Mobile", "iPhone", "Symbian", – sakė "GetJar" įkūrėjas ir vadovas Ilja Laursas. – Atviras požiūris į mobiliosios rinkos dalyvius yra pagrindinė priežastis, padėjusi mums nuolat stabiliai plėstis. Mūsų augimo tempai auga ir toliau intensyviai dirbame antrojo milijardo link".

Be lietuviško portalo, daugiau kaip milijardą parsisiuntimų skaičiuoja tik "Apple" mobiliųjų programų parduotuvė, tačiau joje parduodamos programos, skirtos tik "iPhone" telefonams.

Įdomūs faktai apie "GetJar"

Portalas "GetJar" buvo įkurtas 2004 m. kovo 23 d. ir per penkerius metus pasiekė pusės milijardo programų atsisiuntimų ribą, lipdamas ant kulnų "Apple" kompanijos mobiliųjų programų portalui.

Pirmoji programėlė portale "GetJar" buvo patalpinta 2005 m. kovo 25 d. – tai buvo "Just Yak" programa, skirta senajam "Ericsson T610" modeliui.

Daugiausia kartų – 61 milijoną – "GetJar" lankytojai į savo telefonus yra parsisiuntę "Facebook" programą, kuri leidžia greitai ir lengvai prisijungti prie šio socialinio tinklo iš beveik bet kokio telefono.

Populiariausia susirašinėjimo programa – "eBuddy", kurios išplitimui ir 50 mln. parsisiuntimų rodikliui pasiekti buvo pasinaudota "GetJar" siūloma reklamos paslauga "Pay Per Download". Iš kitų bendravimo socialiniuose tinkluose ir susirašinėjimo programų taip pat populiarios "Nimbuzz", "Mig33" ir "Cncted".

Populiariausios į telefonus parsisiunčiamos interneto naršyklės – "Opera Mini", "Google", "Yahoo! Mobile" ir "Fandango".

Per penkerius metus populiarumo sulaukė ir daug netikėtų programėlių, pavyzdžiui, religinė programa "Bible", leidžianti mobiliajame telefone skaityti bet kurį Biblijos puslapį. Ją vien per pirmąjį mėnesį vartotojai atsisiuntė 398 tūkst. kartų. Islamiškoji "Azan" taip pat labai populiari – iš viso ją atsisiuntė daugiau nei 1,5 mln. vartotojų.

"GetJar" interneto parduotuvė padėjo išpopuliarėti daugybei pavienių mobiliųjų programų kūrėjų ir net gauti finansavimą programų kūrimui. Ryškiausias pavyzdys – Vikrantas Chavanas iš Indijos, sukūręs paprastą programėlę "Dictionary", kurią jau parsisiuntė daugiau nei 3 milijonai vartotojų visame pasaulyje. Itin populiarias "Mig33" ir "Snaptu" programas taip pat sukūrė individualūs asmenys.

2009 metais "GetJar" darbuotojų skaičius išaugo triskart, per mėnesį atsisiunčiamų programų ir žaidimų skaičius – keturis kartus, bendrovė veikė pelningai nepaisant sunkaus ekonominio periodo pasaulyje.

Apie "GetJar"

Pasiekusi daugiau nei milijardą atsisiuntimų, "GetJar" yra antra didžiausia mobiliųjų programų bendrovė pasaulyje, ją lenkia tik "Apple". Bendrovė išsiskiria atviru požiūriu į mobiliųjų telefonų rinką – "GetJar" platina programas įvairiems mobiliesiems ir išmaniesiems telefonams – nesvarbu, ar juose įdiegta "Android", "Blackberry", "Windows Mobile", "iPhone" ar "Symbian" operacinė sistema. Bendrovė vartotojams siūlo per 65 tūkst. programų, prieinamų daugiau nei 200 šalių. Už laimėjimus ir sukurtus produktus 2009 m. "GetJar" buvo apdovanota "Meffio", "Tiecon50" ir "Mobile Excellence" apdovanojimais.

Daugiau nei pusė "GetJar" akcijų priklauso lietuvių investuotojams. Bendrovės dalininkė taip pat yra pasaulinė investicinė kompanija "Accel Partners". "GetJar" turi atstovybes Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV.


Šiame straipsnyje: getjar

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių