Atsargiai! Programėlėmis gali būti sekami pokalbiai ir žinutės

Įmonės naudoja nemokamas programėles (aplikacijas) išmaniesiems telefonams, kad sektų vartotojų trumpąsias žinutes, pokalbius ir net būvimo vietą.

Sutikdami su retai skaitomomis sąlygomis, išmaniųjų telefonų savininkai dažnai duoda leidimą apie juos rinkti privačią informaciją, įspėja „Daily Mail“.

Pavyzdžiui, sutikdami naudotis „Facebook“ programėle „Android“ išmaniesiems telefonams gyventojai duoda leidimą sekti jų trumpąsias žinutes, tačiau interneto įmonės sako, kad kol kas šia galimybe nesinaudoja.

Socialinių tinklų „Flickr“ ir „Yahoo!” savininkai taip pat gali skaityti žmonių trumpąsias žinutes. Tuo metu mažesnės kompanijos sukuria programėles, kurios gali vartotojo telefonu daryti nuotraukas, skambinti, priimti skambučius vartotojui net nežinant.

Privatumo aktyvistai aršiai kritikuoja asmeninės informacijos pažeidimus. „Big Brother Watch“ direktorius Nickas Pickles susidariusią situaciją vadina „laukiniais Vakarais“.

Teigiama, kad „Facebook“ programėlė išmaniesiems telefonams su „Android“ operacine sistema yra parsiųsta daugiau nei 100 mln. kartų, tačiau tik mažuma žino, su kokiomis sąlygomis jie sutiko pradėdami naudotis šia programėle.

Įmonės, surinkę išmaniųjų telefonų savininkų informaciją, ją naudoja reklamos, marketingo tikslais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fe

fe portretas
turiu nieko gero
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių