Atnaujinta bendravimo programa „Windows Live Messenger“

Korporacija „Microsoft“ pranešė pristačiusi vartotojams naująją bendravimo programos „Microsoft Live Messenger“ versiją.

Tai pirmoji viešai pristatyta programa iš netrukus pasirodysiančio „Windows Live“ komunikacijos paketo. Jau dabar „Microsoft Live Messenger“ programa naudojasi daugiau nei 320 mln. vartotojų 76 pasaulio šalyse.  Ji veikia 48 skirtingomis kalbomis.

Naujoji „Live Messenger“ pokalbių ir bendradarbiavimo programa patogiai apjungia vartotojui skirtus pranešimus iš socialinių tinklų „Facebook“, „LinkedIn“ ar „MySpace“,  draugų atliktus pakeitimus tinklalapiuose „Flickr“, „Zune“ ir „YouTube“. Tiesiai iš „Live Messenger“ bus galima siųsti žinutes, komentuoti, dalintis nuotraukomis ir vaizdo klipais. Kadangi informacija iš skirtingų socialinių tinklų bus vienoje vietoje, vartotojai galės patogiau peržiūrėti ir žymėti draugų paskelbtą informaciją.

„Naudojimasis internetu ir toliau smarkiai plinta, gyventojai skirtinguose socialiniuose tinkluose vis aktyviau keičiasi tarpusavyje įvairiausia informacija, vaizdais, filmukais, - pasakojo Martynas Bieliūnas, „Microsoft“ rinkodaros grupės vadovas Baltijos šalims. – Naujoji bendravimo programa „Live Messenger“ taps patogiu bendravimo įrankiu ir leis sėkmingai susitvarkyti su gausybe gaunamos informacijos“.

Naujojoje bendravimo programoje vartotojo pasirinktų draugų informacija bus visuomet iškelta aukščiausiai, todėl jų siunčiamas žinutes bus galima pastebėti greičiausiai.  Visus besinaudojančius naujuoju „Messenger Live“ draugus bus galima patogiai pasiekti ir el.pašto sistemoje „Hotmail“,  taip pat socialiniuose tinkluose ar mobiliuoju telefonu.

Šiuo metu „Messenger“ programa naudojasi per 320 mln. vartotojų 76 pasaulio šalyse. Bendras žinučių skaičius, kuriomis jie kasdien apsikeičia, viršija 10 mlrd. Vartotojams prieinamos versijos 48 skirtingomis kalbomis.



Platus naujų funkcijų pritaikymas

Nauja „Microsoft“ bendravimo programos versija bus apjungta su interneto paieškos sistema „Bing“, tad pokalbiui vykstant vartotojai galės čia pat ieškoti ir dalintis informacija, nuotraukomis ir vaizdo medžiaga. Taip pat bus galima tiesiogiai pasiekti duomenis, esančius kompiuteryje ar „Live“ paskyroje virtualiame diske „SkyDrive“.

Naujasis „Microsoft Messenger Live“ išsiskirs didelės raiškos (HD) vaizdo pokalbiais. Bendraujant naująja programos versija, vaizdą pokalbio metu bus galima matyti per visą kompiuterio ar kito įrenginio ekraną. Taip pat bus galimybė nepasiekiamam draugui palikti įrašytą vaizdo žinutę.

Patobulėjo ir programos vartotojo sąsaja - visus pokalbius bendraujantieji galės valdyti vienu metu viename lange. Papildomai pristatyti ir nauji žaidimai, kuriuos bus galima žaisti net ir vaizdo pokalbių metu ar naršant socialiniuose tinkluose.

„Microsoft Messenger Live“ bus galima pasiekti net ir tada, kai neturėsite savo kompiuterio ar yra nustatyti programų įdiegimo apribojimai. Prie bendravimo programos bus galima prisijungti per interneto naršyklę. Šios naujovės – tik dalis šviežių programos funkcijų, kurias pristatė „Microsoft“.



Pritaikytas ir mobiliesiems telefonams

„Microsoft Messenger Live“ programa bus galima naudotis ne tik asmeniniame kompiuteryje, bet ir mobiliuosiuose telefonuose. „Microsoft Messenger Live“ bus pritaikytas populiariems išmaniesiems telefonams, tokiems kaip „Windows Phone“, „iPhone“ ar „Blackberry“. Mobiliuoju telefonu per „Messenger Live“ programą bus galima pasiekti visus draugus, bendrauti žinutėmis, dalintis nuotraukomis ir atnaujinti savo būseną socialiniuose tinkluose.  

Naujojoje programoje bus integruotas ir bendravimas SMS žinutėmis. Vartotojui pageidaujant, visi internete draugų padaryti įrašai ar atnaujinimai bus gaunami į mobilųjį telefoną SMS žinučių forma. Taip pat trumposiomis žinutėmis gyventojai galės socialiniuose tinkluose daryti įrašus ar komentuoti.

Galutinė versija – artimiausiais mėnesiais

Galutinė naujausio „Microsoft Live Messenger“ versija pasirodys artimiausiais mėnesiais ir bus prieinama parsisiuntimui.

Susipažinti su naujausiomis funkcijomis bus galima programos tinklalapyje. Tikimasi, kad naujos kartos bendravimo programa dar labiau išplis į įvairius interneto naršymo įrenginius, pavyzdžiui, mobiliuosius telefonus,  bei suteiks naujų galimybių vartotojams.


Šiame straipsnyje: Microsoft

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių