Aštuonmetis, pasitelkęs „iPad“, atskleidė 100 nusikaltimų

Funkcija Find My iPhone, kurią korporacija Apple įdiegė į savo iOS įrenginius, gali tapti labai naudinga, kai mobilus įrenginys pametamas arba dar blogiau – pavagiamas. Find My iPhone leidžia GPS duomenų dėka surasti savo išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, nusiųsti į jį pranešimą, pagroti melodiją, o taip pat uždrausti prieigą ar ištrinti duomenis.

8 metų vaikas Landon Crabtree taip pat ir padarė, kai vagis įsilaužė į jo tėvų namus ir pavogė daug įvairių daiktų, tame tarpe ir šeimos planšetinį kompiuterį iPad. Funkcijos Find My iPhone dėka pavyko pasiekti daug daugiau, nei vaikas tikėjosi.

GPS geolokacinių duomenų dėka Landon Crabtree atsekė pavogtą iPad iki viešbučio, kur vagis slėpė pavogtus daiktus, o policija, pasinaudojusi pateikta informacija, aptiko galybę įvairių daiktų, kurie buvo pagrobti įvykdžius maždaug 100 vagysčių. Surastų daiktų vertė siekė apie 350 tūkst. JAV dolerių.

Galima tik įsivaizduoti, kaip džiaugėsi aštuonmetis vaikas, supratęs, jog padėjo atskleisti maždaug šimtą vagysčių ir susigrąžinti ne tik savo šeimos daiktus (tame tarpe ir padėjusį susekti vagį iPad), bet ir turtą, pagrobtą iš daugelio Tenesio valstijoje gyvenančių žmonių. Interviu su Landon Crabtree ir jo tėvais galima pamatyti tinklalapyje MSNBC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių