„Apple“ pristatė tris atnaujintus „iPod“ grotuvus

Padarę perversmą muzikos grotuvų rinkoje su „iPod“ ir visame pasaulyje pardavę daugiau kaip 275 milijonų grotuvų, vakar San Franciske kompanija „Apple“ pristatė gerokai atnaujintus „iPod“ grotuvus. Jie Lietuvą pasieks jau spalio mėnesį.

Tarp didžiausių naujienų – iš esmės pasikeitęs „iPod nano“. Beveik per pusę mažesnis, su prisilietimui jautriu „multi touch“ ekranu ir segtuku, kuriuo lengvai galima jį prisikabinti prie drabužių. Šis grotuvas taip pat turės radijo grotuvą su pauzės funkcija, o klausyti muzikos be pertraukos bus galima net 24 valandas. Numatoma „iPod nano 8GB“ kaina Lietuvoje - 580 litų.

„Tai yra didžiausias „iPod nano“ pasikeitimas nuo pat jo debiuto 2005-aisiais ir mes įsitikinę, kad žmonės jį pamėgs. Pakeitus valdymo ratuką prisilietimui jautriu ekranu sumažinome „iPod nano“ ir pavertėme patogiu nešioti prisegus prie drabužių,“ - sakė kompanijos „Apple“ vadovas Steve Jobsas.

Smarkiai pakeistas ir populiariausias Baltijos šalyse „iPod“ grotuvas - „iPod touch“. Dar plonesnis naujasis „iPod touch“ turi „Retina” ekraną, dar spartesnį procesorių, „FaceTime“ video ryšį, dar galingesnę bateriją, kurios pagalba muzikos galima klausyti net 40 valandų. Tačiau svarbiausia „iPod touch“ naujiena - net dvi integruotos kameros. Numatoma naujojo „iPod touch 8GB” kaina mūsų šalyje - 820 litų.

Naujasis itin skaidrus „Retina“ ekranas, naudojamas ir „iPhone 4“ telefone, turi keturis kartus daugiau pikselių nei ankstesni ekranai. Dėl integruotos priekinės kameros ir mikrofono, „iPod touch“ naudotojai galės skambinti vaizdo ryšiu „FaceTime“ kitiems draugams, kurie turi naująjį „iPod touch“ arba „iPhone4“. Kamera grotuvo nugarėlėje skirta filmuoti aukštos kokybės vaizdus, kuriuos patogiai galima redaguoti „iMovie“ programa ir persiųsti draugams ar įkrauti tiesiai į „Youtube“, „Facebook“ ar kitus puslapius.

„Į naująjį „iPod touch“ mes sudėjome mūsų pažangiausias technologijas,“ - vakar pristatymo metu sakė Steve Jobs. „Apple“ „A4“ procesoriai užtikrina geriausią grafiką, o kartu su „Retina“ ekranu ir  akselerometru „iPod touch“ tampa bene geriausiu mobiliu žaidimų prietaisu.

Taip pat atnaujintas ir mažiausias „iPod“ grotuvas - „iPod Shuffle“, kurio numatoma kaina Lietuvoje – 190 Lt. Naujasis „iPod shuffle“ vėl tapo kvadratinis. Dabar valdyti jį galima dviem būdais: tradiciniu „ratuku“ arba „VoiceOver“ technologija, kuri veikia valdoma balsu. „Jums daugiau nereikės pažvelgti į savo grotuvą norint perjungti dainą," -  tvirtina kompanijos „Apple“ vadovas.


Šiame straipsnyje: AppleiPad

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių