„Apple“ priešinasi nelegaliam „Siri“ naudojimui

Nulaužtų išmaniųjų telefonų iPhone savininkai praneša apie problemas, susijusias su balso asistentu Siri darbu šiuose įrenginiuose. Gali būti, jog visa tai yra Apple veiksmų pasekmė.

Kompanija iš Kupertino priešinasi galimybei perkelti Siri funkcionalumą į senesnius jos produktus, o visai tai tapo įmanoma po specialios aplikacijos Spire pasirodymo. Ekspertų teigimu, Apple blokuoja Siri prieigą prie proxy-serverių ar atliko kitokius sistemos pakeitimus, dėl kurių galimi technologijos Siri, įdiegtos ir į iPhone 4S, funkcionalumo sutrikimai.

Siri funkcionalumo perkėlimas į iPhone 3G/3GS/4 ir iPad 2 tapo įmanomas, kai programuotojas Grand Paul per Cydia sistemą išplatino savo aplikaciją Spire. Kaip ir originaliam asmeniniam asistentui, kad Spire veiktų korektiškai, jai būtina prisijungti prie Siri proxy-serverių.

Šiuo metu Apple visiškai kontroliuoja prisijungimus prie savo balso perdavimo tarnybos, o tai neleidžia Siri korektiškai veikti „jailbreak“ operaciją patyrusiuose įrenginiuose. Kai kurių šaltinių teigimu, problemos atsirado, pradėjus naudoti SiriActivation Token, kuris priešindavosi Spire įdiegimui, kai vykdavo sinchronizacija su serveriu. Tam, kad būtų problema panaikinta, kai kurių šaltinių teigimu, būtina iš katalogo var/mobile/Library/Preferences/ pašalinti failą com.apple.assistant.plist.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių