„Apple“ apribojo galimybę naudoti „Siri“ įvairiuose įrenginiuose

Antradienio pranešimas atskleidė, kad „Apple“ įtraukė naują kliūtį programinei įrangai, reikalingai paleisti „Siri iPhone 4S“ telefonuose.

Kompanija aktyviai seka didėjantį skaičių „iDevice“ vartotojų, kurie sugebėjo perkelti balso atpažinimo pagalbininką „Siri“ į šios programos nepalaikančią įrangą.Bandydami sustabdyti neleistiną skaitmeninio asistento naudojimą prietaisuose, nepritaikytuose „Siri“, „Apple“ slapta įdiegė „SetActivationToken“ failą, efektyviai ribojantį, bet kokius bandymus palaikyti ryšį su „Siri“ serveriais.

Vadinamoji „jailbreak“ bendruomenė sukūrė programą „Spire“, kuri įrašo reikalingus failtus leidžiančius palaikyti ryšį su „Siri“ serveriais. Programa prieinama tik nulaužtuose įrenginiuose, taip pat reikalauka „proxy“ serverio ir „iPhone 4S“ sertifikato.

Kadangi „Siri“ buvo išleista 2011 metų Spalį kaip išskirtinė „Apple“ „iPhone 4S“ savybė, kitų „iOS“ įrenginių, tokių kaip „iPhone 4“ bei „3GS“, sąvininkai susirūpino dėl kompanijos sprendimo padaryti programą prieinamą tik naujausios kartos telefonams.

„Apple“ galimai daro spaudimą vartotojams, kad šie rinktųsi naujausią telefono modelį vietoje pasikliovimo neišbandyta, neteisėta programine įranga.

„Jailbreak“ bendruomenė tvirtina, kad paprasta „SetActivationToken“ išeitis yra paprasčiausiai ištrinti visą tam tikrą „.plist“ informacijos dalį, nors šis būdas dar nėra iki galo patikrintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chacha

chacha portretas
zurnaliuga, issitaisyk klaidas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių