Aplinkosaugininkai ieškojo pavasarinių „žibučių“

Nutirpus sniegui pradeda lįsti pirmi žolės daigeliai, deja pirmiausia pastebima ne jie, o iš po sniego išlindę gausybė atliekų. Biržų rajono agentūros specialistai, bendradarbiaudami su Biržų regioniniu parko direkcijos specialistais, kartu atliko Širvėnos seniūnijos teritorijoje patikrinimą, kurio metu buvo siekta išaiškinti savavališkas atliekų kaupimo vietas.

Patikrinimo metu nustatyta net 15 savavališkų atliekų kaupimo vietų. Prie miškelių lyg kokios žibutės traukia akį buitinių ir elektros įrangos atliekų krūvos. Pavyko išaiškinti ir du asmenis, neleistinai į aplinką pašalinusius savo buityje susidariusias atliekas. Atliekų tvarkymo srityje taikomas principas „teršėjas moka“, kuris reiškia, kad atliekų tvarkymo išlaidas turi apmokėti pirminis atliekų darytojas arba dabartinis ar ankstesnis atliekų turėtojas.

Gaila, kad žmonėms dar trūksta sąmoningumo išrūšiuoti atliekas ir jas pristatyti į atliekų aikštelę, kuri yra toje pačioje Širvėnos seniūnijoje (Biržų k., Širvėnos sen., Biržų r.). Juk atliekos aikštelėje priimamos nemokamai. O dabar nustatytiems pažeidėjams ne tik teks sumokėti baudas, bet taip pat ir surinkti išpiltas atliekas. Bešeimininkes atliekas, kurių turėtojo nustatyti nepavyko, sutvarkyti įpareigota Biržų rajono savivaldybės administracija.

Belieka laukti, kad kada nors biržiečiai pamils savo kraštą ir šiukšlės neužgoš pavasario grožio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių