Anglų kalbos žinioms įvertinti – naujoviškas „Pearson“ testas

VDU Užsienio kalbų centras kviečia visus susidomėjusius pasitikrinti savo anglų kalbos žinias atliekant naujo tipo – kompanijos „Pearson“ testus. Jį išlaikiusiems išduodami tarptautiniai sertifikatai, kuriuos pripažįsta daugybė pasaulio universitetų (ypač Didžiojoje Britanijoje), darbdavių bei įvairių mokslo ir kitų institucijų.

VDU Užsienio kalbų centre, kuris 2009 m. balandį patvirtintas kaip oficialus tarptautinės kompanijos „Pearson“ testavimo centras, galima atlikti dviejų tipų testus. Tai „Pearson Test of English General“ (sutr. „PTE General“ – įvairių lygių anglų kalbos testas suaugusiems) ir „Pearson Test of English Young Learners“ (sutr. „PTE Young Learners“ – įvairių lygių anglų kalbos testas vaikams).

„PTE General“ skiriasi nuo kitų specializuotų, daugumai iš mūsų jau girdėtų ir žinomų anglų kalbos testų, tokių kaip TOEFL ir IELTS. Vienas iš „PTE General“ privalumų – tai galimybė pasirinkti norimą egzamino lygį, kuris atitinka Bendruosius Europos kalbų metmenis, o tuo pačiu ir mūsų universitete naudojamą lygmenų sistemą. Tuo tarpu TOEFL ar IELTS testą rekomenduojama laikyti tik pasiekusiems pažengusiųjų ar aukštesnį anglų kalbos lygmenį, t.y. turintiems tokias anglų kalbos kompetencijas, kurias galima įgyti tik išklausius 5 ir 6 anglų kalbos lygius pagal lygių sistemą mūsų universitete“, – pasakojo Virginija Tuomaitė, UKC lektorė ir PTE testų koordinatorė.

 „Pearson Test of English General“ testą sudaro 2 dalys: raštu ir žodžiu. Šio testo užduotys integruoja visus kalbos mokėjimo įgūdžius ir taip padeda įvertinti realius komunikacinius anglų kalbos gebėjimus.  Kitaip tariant, šiuo testu tikrinamas ne gramatinių struktūrų ar formalaus žodyno žinojimas, o gebėjimas efektyviai komunikuoti. Testuose naudojamos realaus gyvenimo situacijos, akcentuojamas kandidato gebėjimas suprasti ir efektyviai bendrauti užsienio kalba.

Be to, sėkmingai išlaikiusiems „Pearson Test of English General“ bet kurio lygio egzaminą išduodami tarptautiniai sertifikatai, kurių galiojimas yra neribotas; tuo tarpu išlaikius TOEFL ar IELTS standartizuotus testus pateikiami tik rezultatai, kurie galioja 2 metus.

„Pearson“ testas atliekamas tik numatytomis datomis, kurias nustato centras Londone. Artimiausias testas numatytas birželio mėnesį, o registruotis į jį galima iki gegužės 3 d., VDU Užsienio kalbų centre (K. Donelaičio g. 52-603, tel. (+370 37) 327 845, el. paštas dir@ukc.vdu.lt). Daugiau informacijos rasite UKC svetainėje http://ukc.vdu.lt.

Iki registracijos pabaigos Užsienio kalbų centras siūlo galimybę tiems, kurie planuoja laikyti „Pearson“ testą, atlikti bandomąjį, taip vadinamą „mock“ testą. Šis bandomasis testas skirtas įvertinti savo anglų kalbos kompetenciją ir nusistatyti, kokio lygmens „Pearson“ testą kandidatas galėtų sėkmingai išlaikyti.

Bandomieji testai vyks:

„Pearson  Mock Test of English General“  raštu:  balandžio 27 d. 12–15 val., VDU rūmuose K. Donelaičio g. 52-622.

„Pearson  Mock Test of English General“  žodžiu: balandžio 28 d. 8–11 val., VDU rūmuose K. Donelaičio g. 52-622.

Norintys dalyavuti bandomajame teste kviečiami registruotis šiuo adresu: http://ukc.vdu.lt/?p=pearson_reg.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių