3D spausdinimas: pamatyk tai savo akimis

3D spausdinimas technologijomis besidomintiems žmonėms nėra naujovė. Mokslo pasaulis nuolat giriasi pasiekimais šioje srityje. Tačiau ar teko nors kartą matyti, kaip atrodo 3D spausdintuvai ar kaip juose gimsta trimačiai daiktai?

„National Geographic“ sukurtas ir „Youtube“ patalpintas reportažas puikiai parodo, kaip naujausio tipo sprinteriais galima replikuoti daiktus ir jie net gali funkcionuoti kaip originalas.

Vaizdo įraše užfiksuoti trimačiai spausdintuvai stovi Masačusetse, „Z Corporation“ įmonėje, kuri specializuojasi tokio tipo prietaisuose.

Daikto kopijos gamyba prasideda nuo daikto formos nuskaitymo. Skaitytuvo tikslumas 40 mikronų, tai mažiau nei žmogaus plauko storis.

Daikto vaizdas nusiunčiamas į sprinterį, kuris naudoja ne rašalą, o specialiai sukurtą medžiagą, kuri yra miltelių formos, iš kurių sulipdomas daiktas. Vaizdo klipe matomo veržliarakšio kopija pagaminta per 1,5 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
apie mikronus ir funkcionavimą gal nereikėtų pezėt, bet kad "spausdinimo" rezultatai išoriškai gana panašūs į "tikrą" daiktą - faktas. Ir nebūtina skanuot - gali ir kompiuteriu susikurtą erdvinį modelį "išsispausdint".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių