Tailandiečiai naikina savo šalies simbolį dėl geresnės potencijos

Tailando simbolis jau imtas medžioti ne tik dėl ilčių, tačiau ir dėl mėsos, praneša Jungtinės Karalystės dienraštis „The Guardian“. Du drambliai praėjusią savaitę nužudyti nacionaliniame parke vakarų Tailande. Pareigūnai įsitikinę, jog tai rodo augančią dramblių mėsos paklausą.

„Brakonieriai išpjovė dramblio lyties organus ir straublius... Jie šią mėsą suvartos maistui,- agentūrai „Asociated Press“ teigė Tailando laukinės gamtos agentūros direktorius Damrongas Phidetas. - Kai kurios dalys suvalgomos netgi žalios, toks patiekalas vadinamas „dramblio sašimi“.

Sašimi neretai gaminamas Japonijoje, tačiau patiekalas tradiciškai gaminamas iš žalios žuvies, o ne iš dramblio mėsos.

Užsako turistų kupini restoranai

Valgyti dramblius Azijos šalyse nėra įprasta, tačiau jiems pavojų šiuo atveju kelia gandai apie  šios mėsos gydomąsias savybes. Kai kuriose kultūrose tikima, jog dramblio lytinių organų vartojimas suteiks seksualinės energijos.

Damrongas Phidetas jau išsiaiškino, jog šios dramblių dalys buvo užsakytos Tailando pietuose, Puketo mieste esančių restoranų. Puketas yra gausiai lankomas turistų.

Dramblių medžiojimas arba gyvų mažylių gaudymas laikomas brakonieriavimu ir už jį gręsia atsakomybė. Juodojoje rinkoje Tailande iki šiol vertingiausios buvo jų iltys arba jaunikliai, kurie vėliau pasiekdavo cirkus.

„Situacija jau pasiekė kritinį tašką. Jei taip tęsis toliau netrukus drambliai apskritai išnyks,“ - su nerimu kalbėjo D. Phidetas.

Juodojoje rinkoje iltys superkamos už didžiules sumas

Soraida Salwala, asociacijos „Azijos dramblių draugai“ įkūrėja teigia, jog juodojoje rinkoje dramblių iltys vertinamos brangiau, nei penis. Suaugusio dramblio ilčių kaina gali viršyti 63 tūkstančius dolerių (157 tūkst. litų), o lyties organų – 950 dolerių (apie 2300 litų).

„Ant rankų pirštų galima suskaičiuoti žmones, kurie iš tiesų valgytų dramblių mėsą, tačiau vos atsiranda paklausa, brakonieriai ras būdų, kaip ją patenkinti“, - teigia S. Salwala.

Laukinės gyvūnijos bei augmenijos apsaugos departamento duomenimis, Tailande tėra likę mažiau nei 3000 laukinių ir apie 4000 prijaukintų dramblių.

Prijaukinti drambliai daugiausia naudojami sunkiems svoriams nešti arba pramogai.


Šiame straipsnyje: Dramblystailandaspotencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių