Niujorko teismo nuosprendis: striptizas nėra menas

Niujorko striptizo klubas negali naudotis scenos menams taikomomis mokesčių lengvatomis, nes tokie šokiai neprisideda prie bendruomenės kultūrinio gyvenimo, nusprendė valstijos aukščiausias teismas.

Tačiau teisėjų kolegijoje balsai pasidalino santykiu 4 prieš 3, praneša BBC.

Kai kurie teisėjai pastebėjo, kad nėra teisinio atskyrimo tarp „intelektualaus ir primityvaus šokio“, o ši byla kelia „rimtų konstitucinių problemų“.

Olbanyje esantis striptizo klubas „Nite Moves“ tvirtino, kad mokant už įėjimą ir privačius šokius, pardavimų mokestis neturėtų būti taikomas.

Tačiau teisėjų dauguma pažymėjo, kad mokesčiai taikomi besiverčiantiems pramogų verslu, pavyzdžiui, pramogų parkams ar sporto renginiams.

„Nite Move“ neįrodė, kad klubo veikla susijusi su „kultūrinių ir meninių pasirodymų pristatymu vietos bendruomenei“, pridūrė jie.

Klubui atstovaujantys teisininkai teigė, kad jų klientus teismo sprendimas labai nuvylė.

„Manėme, kad jie klauso, kai kurie tą ir darė“, – naujienų agentūrai AP teigė advokatas Andersonas McCulloughas.

Niujorko valstijos Mokesčių ir finansų departamentas teismo proceso metu įrodinėjo, kad striptizo klubas neatitinka nustatytų reikalavimų, tad teatro ir scenos menams taikomos mokesčių lengvatos jam negali būti taikomos.

Anot departamento atstovo Cary Ziterio, „Nite Moves“ valstijai skolingas 124 tūkst. dolerių nesumokėtų mokesčių, dar nepriskaičiavus palūkanų.


Šiame straipsnyje: striptizasįdomu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių