Valstybės įmonių vadovams gali didėti atlyginimai

Valstybės kontroliuojamų įmonių, kurių darbuotojų vidutinis darbo užmokestis yra mažesnis už šalies vidurkį, vadovai gali tikėtis didesnio atlyginimo.

Susisiekimo ministerija siūlo, kad tokių įmonių vadovų maksimalus atlyginimas, įskaitant ir kintamąją jo dalį, būtų penki šalies ūkio vidutiniai atlyginimai – antrąjį šių metų ketvirtį ši suma siekė 10,28 tūkst. litų.

Dabar įmonių, kuriose valstybė turi ne mažiau kaip 50 proc. akcijų, vadovų, jų pavaduotojų ir vyriausiųjų buhalterių atlyginimas neturėtų viršyti praėjusio ketvirčio įmonės darbuotojų 5 vidutinių atlyginimų. Tačiau jei jų vidurkis didesnis už šalies vidurkį, vadovams ir toliau siūloma mokėti pagal šią tvarką.

Vyriausybė valstybės kontroliuojamų įmonių vadovaujančių darbuotojų darbo apmokėjimą reglamentuojančio nutarimo pakeitimą ketina svarstyti spalio 27 d.

Vidutinis paskaičiuotas (bruto) mėnesio darbo užmokestis Lietuvoje, išskyrus individualias įmones, šių metų antrąjį ketvirtį buvo 2055,8 lito. Valstybės sektoriuje vidutinis atlyginimas buvo 2167,4 lito, privačiame sektoriuje – 1976,9 lito.


Šiame straipsnyje: atlyginimaiValstybės įmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių