Parlamentarai KT skundžia valstybės įmonių reformą

Socialdemokratai skundžia Konstituciniam Teismui (KT) valstybės įmonių pertvarką, siekdami jas išlaisvinti nuo prievolių, bet pripažįsta, kad vizijos, kaip reikėtų valdyti valstybės turtą, neturi.

Parlamentaras Vytenis Andriukaitis teikia prašymą KT, kad būtų ištirta Vyriausybės nutarimo „Dėl valstybės turtinių ir neturtinių teisių įgyvendinimo valstybės valdomose įmonėse tvarkos aprašo patvirtinimo“ atitiktis Konstitucijai, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

Prašyme nurodoma, kad politikams kliūva tai, jog valstybės įmonių veikla reglamentuojama ne įstatymu, o įstatymo įgyvendinamuoju teisės aktu -Vyriausybės nutarimu.Tačiau parlamentarams nepatinka ne tik tai, kaip įforminta reforma, bet ir neva nepagrįstas valstybės įmonių ūkinės veiklos reguliavimas - įpareigojimas viešiesiems juridiniams asmenims siekti pelno prieštarauja viešųjų juridinių asmenų esmei, nes jie nėra siekiantys naudos sau, o skirti tenkinti viešuosius interesus. Reikalavimas užtikrinti valstybės investuoto kapitalo grąžą ir pervesti į biudžetą pelno įmoką - vertinamas kaip ribojantis ūkinę veiklą.


Šiame straipsnyje: KTValstybės įmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių