Žemesnis vyrų balsas nėra geresnės spermos pranašas

Vyrų žemas balsas seniai laikomas vyriškumo simboliu. Manoma, kad toks balsas atskleidžia tokius bruožus, kaip dominavimas, jėga, didesnis fizinis dydis, patrauklumas moterims. Tačiau naujas mokslinis ištrina vieną iš savybių: lytinę brandą.

Australų mokslininkai tyrinėjo vyrų balso toną, moterų požiūrį į vyrišką balsą ir vyrų spermos kokybę, rašo livescience.com.

Pirmoji tyrimo išvada – moterims patinka žemi vyrų balsai ir jos juos priima kaip ypač vyriškus. Tačiau netikėtas atradimas buvo tas, kad vyrai su žemais balsai neturi pranašumo kalbant apie spermą. Atvirkščiai, jų sperma – prastesnės kokybės.

Šis mokslininkų atradimas stebina, nes ne tik žmogaus pasaulyje, bet ir gyvūnų – moteriškos lyties atstovės apie vyriškumą sprendžia iš antrinių požymių – veido plaukuotumo, raumenų masės ir t.t.

Australijos mokslininkai spėja, kad vyrai, kurie nevalyvai išsiugdo vyriškus požymius (žemas balsas, fizinė jėga), tai pasiekia paaukodami spermos kokybę.

Pavyzdžiui, didesnis testeronų kiekis yra siejamas su žemesniu balsu, vyriškai bruožais, dominuojančiu elgesiu bei sėkme siekiant partnerės. Nors testeronai svarbūs spermos formavimuisi, dideli jo kiekiai gali pabloginti spermos gamybą, rašo mokslininkai.

Tyrime dalyvavo 54 vyrai, iš kurių buvo paimti spermos mėginiai bei įrašyti balsai. Įrašus aptarė 30 moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincentas V.

Vincentas V. portretas
Visu pirma, atsiprasau, kad rasau be lietuvisku raidziu (technines kliutys). Toliau, su visa pagarba, sio straipsnio autore, Birute Masaityte yra kvaila zasis. Arba ji piktybiskai neatsakingai ziuri i savo darba. Turiu omeny, kad trumpame straipsnyje ji sugebejo padaryti tris rasybos klaidas. 1) "Tačiau naujas mokslinis ištrina vieną iš savybių: lytinę brandą". Naujas mokslinis tyrimas? 2) "...vyrai, kurie nevalyvai išsiugdo vyriškus požymius..." Gal nevalingai? Nevalyvai, reiskia kaip nors netvarkingai, nesvariai. 3) "Pavyzdžiui, didesnis testeronų kiekis yra siejamas su žemesniu balsu..." Testosteronas yra hormonas. Ir kaip koks estrogenas ar adrenalinas tai yra vienaskaitinis daiktavardis. Zinoma, galima dar pasvarstyti koks mokslinis patikimumas tyrimo, kurio imti sudaro 54 vyrai (kaip ne kaip, isvados daromos apie viso pasaulio vyru populiacija). Kita vertus, mazarastei autorei statistikos pagrindai ko gero yra nepasiekiamos aukstybes. (Zinau, kad atrodau kvailai rasydamas toki ilga komentara po tokiu nereiksmingu straipsniu. Bet jau taaaip pastaruoju metu krinta i akis LT spaudos profaniskumas, kad neapsikenciau).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių