Žalingi įpročiai pasendina 12 metų

Anksčiau tiek žalingų įpročių turintį žmogų būtų nelengva rasti, tačiau šiuo metu savo organizmą alina nemaža dalis žmonijos. Nenorite veidrodyje išvysti pasenusį savo atvaizdą? Prieš užsidegdamas cigaretę, keldamas taurę vyno ar atsisakęs pietų -susimąstykite, jog taip kenkiate ne tik sveikatai, bet ir grožiui.

Kaip praneša AP, Didžiojoje Britanijoje 20 metų buvo stebima 5000 britų, iš jų - 314 žmonių pasižymėjo visais keturiais žalingais įpročiais. Tyrimo metu iš pastarosios grupės mirė 91 žmogus, o iš sveikiausios grupės, kurioje žmonės neturėjo nei vieno minėto žalingo įpročio, mirė 32 tyrimo dalyviai.

Jeigu jūs sportuojate mažiau nei 2 valandas per savaitę, rūkote, nevalgote 2 - 3 kartus per dieną vaisių ir daržovių  bei išgeriate 2 -3 alkoholinius kokteilius per dieną - jūs padidintos rizikos grupėje.

„Jūs neturite būti ekstremalas, jog atsidurtumėte sveikiausioje grupėje“, - sakė Oslo universiteto mokslininkė Elisabeth Kvaavik. Norintieji tapti sveikesniais, turėtų kasdien daržoves ir vaisius valgyti keturis kartus ir daugiau nei 2 valandas per savaitę atlikti fizinius pratimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių