Vitaminai ir kalcis gali sumažinti tikimybę susirgti krūties vėžiu

Stebuklingų receptų išvengti krūties vėžio nėra. Tačiau JAV mokslininkai teigia, jog  vitaminai ir kalciu praturtinti maisto papildai gali sumažinti riziką susirgti šia liga.

Kaip rašo sciencedaily.com, Amerikos vėžio tyrimų metiniame susirinkime paskelbta, jog kalcio papildai greičiau padeda atsistatyti DNR.

„Nesitikėkite stebuklo, jog šiandien išgeriate vitaminų, o rytoj sumažėja rizika susirgti krūties vėžiu. Iš tiesų turi praeiti nemažai laiko, jog pajustumėte teigiamą poveikį sveikatai“, - sakė tyrimą atlikusi Puerto Riko Ponco medicinos mokyklos medikė Jaime Matta.

Tyrime dalyvavo 268 krūties vėžiu sirgusios moterys, o kontrolinėje grupėje buvo 457 sveikos moterys. Tikimybė susirgti krūties vėžiu buvo didesnė toms moterims, kurios buvo vyresnės, jų šeimoje pasitaikė tokių susirgimų, nebuvo maitinusios krūtimi ir kurių DNR gebėjimas pasitaisyti buvo silpnesnis.

Moterys, kurios vartojo vitaminus, tikimybė susirgti krūties vėžiu sumažėjo 30 procentų, o vartojusioms kalcio maisto papildų - 40 procentų.

„Mes nekalbame apie itin dideles tokių vitaminų ir kalcio papildų dozes. Tačiau šių medikamentų vartojimas sumažina tikimybę susirgti krūties vėžiu“, - sakė J.Matta.


Šiame straipsnyje: krūties vėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių