Vėžiu sergantiems vaikams surinkta per 9 tūkst. litų

9111 litai - tokia suma po įspūdingo Teruno Miyake kimono šou papildė paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ sąskaitą.

Spalio 7 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre žymi Japonijos menininkė Teruno Miyake pristatė savo kimono šou. Renginį organizavo Japonijos kompanija “Tokyo Associates Corporation” kartu su savo partneriais Lietuvoje kelionių agentūros tinklu “Baltic Clipper”. Organizatoriai šou metu surinktas lėšas skyrė labdaros ir paramos fondo “Mamų unija” globojamiems Kauno medicinos universiteto klinikose gydomiems vėžiu sergantiems vaikams.

Didžioji dalis pinigų surinkta pardavus bilietus, dalį publika sumetė po renginio į „Mamų unijos“ aukų dėžutes. “Norėčiau padėkoti vilniečiams ir miesto svečiams, prisidėjusiems prie kilnaus tikslo”, - po renginio lietuvių kalba publikai dėkojo Minoro Hashimoto, nuo 2001 metų kasmet Japonijos ir Lietuvos kultūrinių mainų renginius organizuojančios kompanijos “Tokyo Associates Corporation” prezidentas, kurio kvietimu Teruno Miyake surengė kimono šou Vilniuje.

Kimono meistrė pristatė daugiau nei 50 unikalių kimono - nacionalinių Japonijos kostiumų. Kiekvienas drabužis buvo pristatytas paaiškinant, ką jis reiškia, kokiomis progomis ar kokiais gyvenimo momentais yra dėvimas. Teruno Miyake kartu su savo pagalbininkėmis taip pat pademonstravo, kaip reikia apsivilkti šį nepaprastą drabužį. Kimono grožio ir jų kūrėjos nuoširdumo sužavėta nacionalinio dramos teatro publika pasibaigus šou plojo atsistojusi. Už labdaringą misiją kimono meistrei ir renginio organizatoriams savo padėkas išreiškė Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius, Kauno medicinos universiteto valdybos pirmininkas Edmundas Varpiotas.

Labdaringame kimono šou - garsūs Lietuvos žmonės

“Jaudina tai, kad kimono meistrė su 28 asmenų kūrybine grupe į Lietuvą atvyko savo lėšomis - visos už bilietus surinktos lėšos atiteko likimo nuskriaustiems vėžiu sergantiems vaikams,” - prieš renginį sakė fotomeninkė Eglė Mėlinauskienė, kuri kartu su kolegėmis žurnaliste Rūta Mikelkevičiūte bei TV laidų vedėja Laima Kybartiene yra įkūrusios labdaros ir paramos fondą “Mamų unija”.

Fondo įkūrėjų dėka kimono modeliais tapo šou pasaulio atstovai - TV laidų vedėjas Rolandas Vilkončius, grupės SKAMP narys Viktoras Diawara, dainininkė ir šokėja Karina Krysko. Prie labdaringo renginio taip pat neatlygintinai prisijungė japonišką kovos meną kiokušin karatė (kyokushin karate) įvaldę Lietuvos sportininkai: pasaulio ir Europos kiokušin karatė čempionai Margarita Čiuplytė ir Paulius Klapatauskas, Europos kiokušin karatė čempionės Rita Pivoriūnaitė, Inga Mikštaitė. Šou metu kimono vilkėjo ir vėžiu sergantys bei šią kalstingą ligą jau įveikusios Lietuvos vaikai. Renginį be jokio honoraro vedė TV laidų vedėjas ir prodiuseris Audrius Giržadas.

Apie Teruno Miyake

Teruno Miyake - Kijoto kimono asociacijos prezidentė ir kimono šou prodiuserė - visą savo gyvenimą paskyrė kimono meno pažinimui. Meistrė daug dėmėsio skyrė moksliniams tyrimams, kad nustatytų santykį tarp rūbo devėjimo būdo ir audinio kritimo, prigludimo prie skirtingų siluetų. Ji sukūrė patogesnį tradicinio japoniško rūbo tipą ir tuo sudomino tūkstančius šiuolaikinių Japonijos moterų. 1982 m. Kijoto mieste Teruno Miyake įkūrė kimono mados asociaciją, kuriai priklausantys kimono siuvimo profesionalai dalijasi patirtimi ir puoselėja tūkstantmetes kimono tradicijas.

Dabar Teruno Miyake yra atsakinga už kimono vilkinčių aktorių pasirodymus televizijoje ir scenoje, modelių pozavimą spaudos fotografams. Meistrė skaito paskaitas Japonijos universitetuose bei privačiose mokyklose, taip pat pristato kimono tradicijas užsienyje. Su savo kimono šou ji lankėsi Prancūzijoje, Egipte, Australijoje, Kinijoje, JAV, Filipinuose, Norvegijoje, Monake, Čekijoje, Kanadoje ir kitose šalyse. Renginių metu menininkė kimono buvo aprengusi Japonijos imperatorių, Danijos karalienę, Monako kunigaikštį, San Francisko merą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių