Trečdalis Lietuvos gyventojų kečupą valgo kasdien

Kečupą vartoja didžioji dalis Lietuvos gyventojų – 82,1 procento. Trečdalis jų (29,1 proc.) kečupą valgo kiekvieną dieną arba mažiausiai 4-6 kartus per savaitę.

Daugiau nei pusė (54,3 proc.) kečupo mėgėjų jį vartoja 2-3 kartus per savaitę. Du – tris kartus per mėnesį arba nors kartą per pusę metų kečupą valgo 16,7 proc. apklaustųjų, parodė konsultacijų įmonės „EKT grupė“ atliktas reprezentatyvus tyrimas.

„Didžiausi pasaulyje kečupo vartotojai yra švedai, kurių kiekvienas per metus vidutiniškai suvalgo po 3 litrus kečupo. Antrieji yra kanadiečiai ir venesueliečiai, kiekvienos šių šalių gyventojai suvalgo po 2,5 litro kečupo kasmet.

Net ir ekonominio sąstingio metu kečupo vartojimas pasaulyje augo maždaug 3 proc. per metus, nors Lietuvoje kečupo rinka pernai traukėsi“, – sakė didžiausio Lietuvos kečupo gamintojo bendrovės „Suslavičius – Felix“ generalinis direktorius Darijus Taraila.

Remiantis rinkos tyrimų kompanijos „Nielsen“ duomenimis, 2009 metais iš viso Lietuvos mažmeninėje prekyboje buvo parduota 5,346 tonos kečupų.

Vienas mūsų šalies gyventojas per metus vidutiniškai suvartoja 1,61 kg. šio pagardo ir dažniausiai renkasi lietuviškus gaminius.

Pasak D. Tarailos, praėjusiais metais Lietuvoje buvo daugiau kaip 50 kečupo prekinių vardų ir 208 skirtingi kečupų pavadinimai.

Kečupas pasaulyje dažniausiai valgomas su bulvytėmis fri, dešrainiais, mėsainiais, kepsniais, žuvimi, vištiena. Lietuviai kečupu masiškai gardina picas ir makaronus, o svarbiausias kečupo vartojimo „sezonas“ prasideda atšilus orams, kai žmonės gamtoje kepa kepsnius ir šašlykus.

„Prieš penkiolika metų, kai tik pradėjome gamybą, Lietuvos gyventojai manė, kad kečupas turi būti itin ryškaus skonio, ir labai mėgdavo aštrų bei pikantišką. Dabar pirkėjai dažniau renkasi švelnesnio skonio gaminius ir tuos, kuriuose labiau jaučiamas natūralumas“, - pasakojo „Suslavičius – Felix“ inovacijų departamento direktorė Rasa Koržovienė. Pasak jos, natūralumas kečupo skonyje jaučiamas tada, kai gaminyje yra tinkama pomidorų koncentracija. Pavyzdžiui, pagaminti 100 g. klasikinio „Suslavičiaus“ kečupo sunaudojami 139 g. pomidorų. Pasaulyje per metus kečupo gamybai yra sunaudojamos 38,5 mln. tonos pomidorų.


Šiame straipsnyje: kečupas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • K. Rimdžius: nuo raudono kilimo nusiurbčiau visus su megztiniais
    K. Rimdžius: nuo raudono kilimo nusiurbčiau visus su megztiniais

    „Pirmoji taisyklė: kai gauni kvietimą į renginį, būtina jį perskaityti iki galo. Ypač tą vietą, kur rašoma, kokio aprangos kodo renginio organizatoriai reikalauja“, – TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjai Kr...

    1
  • Pasivaikščiojimams po užburiantį miestą – jauki ir šilta apranga
    Pasivaikščiojimams po užburiantį miestą – jauki ir šilta apranga

    Kas gali būti geriau už pasivaikščiojimą su puikia kompanija po jau kalėdiškai pasipuošti spėjusį miestą? Puodelis karštos arbatos rankoje, spalvingomis lemputėmis pasidabinusios gatvės ir šventiška miesto eg...

    1
  • Šių metų žiemos stilius – pūkuotas ir spalvingas
    Šių metų žiemos stilius – pūkuotas ir spalvingas

    Stilistė ir tinklaraščio TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė pataria kaip atrodyti gražiai ir madingai šių metų žiemą. Pasak jos, šiemet dominuoja dirbtinis kailis ir netikėtai ryškios spalvos. ...

    1
  • A. Kuzmickaitė: lietuvės bijo pirkti dizainerių drabužius
    A. Kuzmickaitė: lietuvės bijo pirkti dizainerių drabužius

    Dažnai vietoj dizainerių kurtų drabužių renkamės įprastesnius, mat prisibijome, kad išskirtiniai audiniai bus sunkiai prižiūrimi, greitai „nusiskalbs“ ir nusidėvės.  Dizainerė A. Kuzmickaitė sako pastebinti, kad klientės d...

    4
  • Kaip žymios lietuvės atrodys senatvėje?
    Kaip žymios lietuvės atrodys senatvėje?

    Televizijos ir radijo laidų vedėjos Gabrielė Martirosianaitė ir Indrė Stonkuvienė ryžosi avantiūrai –„pasimatuoti“ senatvę ir pažvelgti, kaip jos atrodys sulaukusios garbaus amžiaus. Ši iniciatyva – tai socialinio proj...

    2
  • Dilema dėl žaliaskarės: dirbtina ar tikra?
    Dilema dėl žaliaskarės: dirbtina ar tikra?

    „Sakyti, kad dirbtinės eglutės yra draugiškesnės aplinkai tolygu teigti, kad nafta yra palankiausias aplinkai energijos šaltinis. Tai vadinama miesto legenda arba reklamos mitu“, – teigia Kauno technologijos universiteto Apli...

    2
  • Daugiau nei trečdaliui vyrų kosmetiką renka mylimosios
    Daugiau nei trečdaliui vyrų kosmetiką renka mylimosios

    Oda žmogų saugo nuo kenksmingo aplinkos poveikio, padeda palaikyti kūno temperatūrą, joje esančiais receptoriais jaučiame ir skausmą, ir švelnius prisilietimus. Nors graži oda – žmogaus sveikatos ir jaunystės ženklas, vyrai jos puosel...

  • Su vilnos suknele nuotaka nesušaltų net šalčiausią žiemos dieną
    Su vilnos suknele nuotaka nesušaltų net šalčiausią žiemos dieną

    Viešbučio "Neringa Vilnius" bibliotekoje ketvirtadienio vakarą tvyrojo šventinė atmosfera. Svečiai ne tik stebėjo kūrėjos Gitanos Vyšniauskienės ("Gitana Felt") autorinės kolekcijos pristatymą, bet ir kartu su...

    3
  • Kaip suprasti moteris: esminiai patarimai vyrams
    Kaip suprasti moteris: esminiai patarimai vyrams

    Vyrai dažnai nesupranta moterų ir jas suvokia kaip mitines būtybes, kurių elgesys yra nenuspėjamas. Pažinčių portalo flirtas.lt ekspertas atskleidžia 15 tiesų, kurias suvokę vyrai pradės geriau suprasti moteris. ...

  • „Victoria's Secret“ šou – 3 mln. vertės liemenėlė
    „Victoria's Secret“ šou – 3 mln. vertės liemenėlė

    Kad šaltą Paryžiaus naktį surengtų savo pirmąjį mados šou seksualius apatinius išradusiame mieste, JAV kompanijai „Victoria's Secret“ prireikė nemažai įžūlumo ir šaltakraujiškumo. ...

Daugiau straipsnių