Trečdalis Lietuvos gyventojų kečupą valgo kasdien

Kečupą vartoja didžioji dalis Lietuvos gyventojų – 82,1 procento. Trečdalis jų (29,1 proc.) kečupą valgo kiekvieną dieną arba mažiausiai 4-6 kartus per savaitę.

Daugiau nei pusė (54,3 proc.) kečupo mėgėjų jį vartoja 2-3 kartus per savaitę. Du – tris kartus per mėnesį arba nors kartą per pusę metų kečupą valgo 16,7 proc. apklaustųjų, parodė konsultacijų įmonės „EKT grupė“ atliktas reprezentatyvus tyrimas.

„Didžiausi pasaulyje kečupo vartotojai yra švedai, kurių kiekvienas per metus vidutiniškai suvalgo po 3 litrus kečupo. Antrieji yra kanadiečiai ir venesueliečiai, kiekvienos šių šalių gyventojai suvalgo po 2,5 litro kečupo kasmet.

Net ir ekonominio sąstingio metu kečupo vartojimas pasaulyje augo maždaug 3 proc. per metus, nors Lietuvoje kečupo rinka pernai traukėsi“, – sakė didžiausio Lietuvos kečupo gamintojo bendrovės „Suslavičius – Felix“ generalinis direktorius Darijus Taraila.

Remiantis rinkos tyrimų kompanijos „Nielsen“ duomenimis, 2009 metais iš viso Lietuvos mažmeninėje prekyboje buvo parduota 5,346 tonos kečupų.

Vienas mūsų šalies gyventojas per metus vidutiniškai suvartoja 1,61 kg. šio pagardo ir dažniausiai renkasi lietuviškus gaminius.

Pasak D. Tarailos, praėjusiais metais Lietuvoje buvo daugiau kaip 50 kečupo prekinių vardų ir 208 skirtingi kečupų pavadinimai.

Kečupas pasaulyje dažniausiai valgomas su bulvytėmis fri, dešrainiais, mėsainiais, kepsniais, žuvimi, vištiena. Lietuviai kečupu masiškai gardina picas ir makaronus, o svarbiausias kečupo vartojimo „sezonas“ prasideda atšilus orams, kai žmonės gamtoje kepa kepsnius ir šašlykus.

„Prieš penkiolika metų, kai tik pradėjome gamybą, Lietuvos gyventojai manė, kad kečupas turi būti itin ryškaus skonio, ir labai mėgdavo aštrų bei pikantišką. Dabar pirkėjai dažniau renkasi švelnesnio skonio gaminius ir tuos, kuriuose labiau jaučiamas natūralumas“, - pasakojo „Suslavičius – Felix“ inovacijų departamento direktorė Rasa Koržovienė. Pasak jos, natūralumas kečupo skonyje jaučiamas tada, kai gaminyje yra tinkama pomidorų koncentracija. Pavyzdžiui, pagaminti 100 g. klasikinio „Suslavičiaus“ kečupo sunaudojami 139 g. pomidorų. Pasaulyje per metus kečupo gamybai yra sunaudojamos 38,5 mln. tonos pomidorų.


Šiame straipsnyje: kečupas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Ar esate stilingi? Pasitikrinkite!
    Ar esate stilingi? Pasitikrinkite!

    Dizainerė Agnė Kuzmickaitė kartu su Kauno „Akropoliu“ pristatė stiliaus testą – specialiame internetiniame puslapyje lietuviai kviečiami pasitikrinti žinias ir įvertinti savo stiliaus pojūtį. Projekto metu surinkti duomenys leis &bd...

  • Menininkės kviečia pasvajoti, kokia galėtų būti ateities mada
    Menininkės kviečia pasvajoti, kokia galėtų būti ateities mada

    Vilniaus dailės akademijos Tekstilės ir Kostiumo dizaino profesorės Eglė Ganda Bogdanienė ir Jolanta Vazalinskienė kviečia į parodą „Lengvai 2“. ...

    1
  • Milano mados savaitėje ‒ rožinės protesto kepuraitės
    Milano mados savaitėje ‒ rožinės protesto kepuraitės

    Italų mados dizainerė Angela Missoni (Andžela Misoni) perkėlė politinę kovą į Milano mados savaitę, kur pristatė savo 2017 metų rudens-žiemos kolekcija. Jos pristatymo metu modeliai dėvėjo rožines megztas kovos už moterų teises simboliu tapusi...

    3
  • Sulieknėjusi I. Norkutė-Žvinienė pasijaunino botulino injekcijomis
    Sulieknėjusi I. Norkutė-Žvinienė pasijaunino botulino injekcijomis

    Daugiau nei prieš pusmetį drastiškai sulieknėjusios žinomos aktorės Ingos Norkutės-Žvinienės išvaizda žiniasklaidoje aptarinėjama iki šiol. Itin pasikeitusi garsi moteris ryžosi dar patobulinti savo išvaizdą ir pra...

    13
  • Trys skirtingi įvaizdžiai stilingam pavasariui
    Trys skirtingi įvaizdžiai stilingam pavasariui

    Šį pavasarį mados viršūnėje karaliaus netradicinės formos, metalo atspalviai ir įdomūs medžiagų raštai. Kartu su šiltuoju sezonu mada pražys įvairiausiomis spalvomis – nuo smaragdinės žalios, ryškios koralo...

    3
  • Grimuotoja apie darbą televizijoje: kai pasensiu, rašysiu memuarus
    Grimuotoja apie darbą televizijoje: kai pasensiu, rašysiu memuarus

    Dar anksčiau nei tiesioginės laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjai į darbą skuba juos laidai ruošiančios LRT televizijos grimuotojos. Jau 28 metus nacionalinio transliuotojo slenkstį kasryt minanti Jolanta Jurkevičienė teigia, kad, ...

  • Londone – princesės Dianos drabužių paroda
    Londone – princesės Dianos drabužių paroda

    Minint britų princesės Dianos žūties dvidešimtmetį visuomenei nuo penktadienio bus pristatytos jos žėrinčios suknios, elegantiški kostiumėliai ir paprastos trumpos suknelės – apdarai, kurie tuo metu traukė daugelio dėmesį, dikt...

    2
  • Kojinių mada: kokias klaidas daro vyrai?
    Kojinių mada: kokias klaidas daro vyrai?

    Stilingai ir tvarkingai norintys atrodyti vyrai turi labiau kreipti dėmesį į tai, kaip reikia derinti kojines prie kelnių, sako stiliaus ekspertai. Pasak vyrų stiliaus konsultanto Algirdo Griciaus, vyrauja kelios pagrindinės vyriškų kojinių mado...

  • Modelis G. Matelytė: pradėjau keistis nuo nosies operacijos
    Modelis G. Matelytė: pradėjau keistis nuo nosies operacijos

    Vieną rytą modelis Gabrielė Matelytė nusprendė, kad norint kažką keisti gyvenime, reikia pradėti nuo savęs. "Pradėjau nuo plastinės nosies operacijos", – juokėsi 22 metų moteris. ...

    1
  • Ką iš tiesų reiškia žodžiai pakvietimuose
    Ką iš tiesų reiškia žodžiai pakvietimuose

    Gavote pakvietimą į išsvajotą vakarėlį, tačiau suglumino jame nurodytas mįslingai skambantis aprangos kodas? O galbūt ruošdamiesi ilgai lauktai progai neturite su kuo pasitarti, ką verčiau vilkėti, o ką palikti pailsėti spintoje? &Sc...

    1
Daugiau straipsnių