Tiriama lietuviškos medienos užterštumo problema

Po įvykių Italijoje, kada buvo konfiskuotos 137Cs užterštos kuro granulės, galimai importuotos iš Lietuvos, Radiacinės saugos centre prie Sveikatos apsaugos ministerijos atliekami radiologiniai Lietuvos įmonių gaminamos medienos produkcijos ir žaliavų tyrimai. Tai daroma siekiant įvertinti žaliavos ir produkcijos taršą cezio ir kitais radionuklidais bei minėtos taršos galimą įtaką gyventojų sveikatai. 

Ar Lietuvoje gaminamoje medienos produkcijoje 137Cs aktyvumai viršija leistinus lygius ir ar konstatuota tarša gali turėti neigiamos įtakos žmonių sveikatai, domėjosi Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai. Birželio 18 d. Radiacinės saugos centre lankėsi sveikatos apsaugos viceministras A.Skikas, kuris susipažino su atliekamais radiologiniais tyrimais ir gautais rezultatais.

Radiacinės saugos centro direktorius A.Mastauskas, remdamasis radiologinių tyrimų rezultatais bei galimos gyventojų apšvitos paskaičiavimais, pateikė pagrįstus argumentus, kad nei esama tarša cezio radionuklidais, nei jų sąlygojama apšvita negali ir neturi įtakos gyventojų sveikatai.

 


Šiame straipsnyje: radiacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
netikiu pasakos

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
tai ir svarbiausia, kad neturi įtakos sveikatai

Saulius1

Saulius1 portretas
Tai lietuviai jau medieną iš Černobylio veža?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių