„Tatuiruotės“ mikroschema stebės pacientų gyvybines funkcijas

Greitai pacientų temperatūros ir širdies ritmo matavimas gali būti atliekamas maža lipnia mikroschema, primenančia laikiną tatuiruotę.

Atsisakant laidų ir elektrodų, toks monitoringo aparatas būtų daug patogesnis pacientams, praneša "Daily Mail".

„Science“ žurnale aprašytame tyrime mokslininkai į plonesnę nei žmogaus plaukas juostelę įmontavo elektroninius jutiklius ir ją užklijavo ant poliesterio pagrindo, kuris naudojamas vaikų pamėgtose laikinose tatuiruotėse.Mokslininkai teigia, kad toks matuoklis ant žmogaus odos išsilaikė visą parą.

Nors odos ląstelės anksčiau ar vėliau „atmestų“ tokį matavimo prietaisą, mokslininkų komanda tikisi, kad tokia „tatuiruotė“ galėtų išsilaikyti iki dviejų savaičių.

„Mūsų tikslas yra sujungti elektronikos ir biologinius audinius“, - teigė Ilinojaus universiteto darbuotojas Johnas Rogeris.

Šis aparatas galėtų būti naudojamas ne tik pacientus stebėti, bet ir smegenų bangų, raumenų judėjimo, šilumos skleidimo tyrimams.

„Elektroninė oda“ ypač padės pacientams jaustis laisviau ir lengviau judėti. Aparatą bus labai lengva nusiimti. Jį tiesiog galima nuplėšti kaip pleistrą.

Kol kas mokslininkai neskelbia, kada tokia naujovė medicinoje bus pradėta plačiai naudoti ar kiek kainuos.

Ši „tatuiruotė“ turi anteną, kuri naudojama persiųsti duomenims, ir primena pleistrą.Aprarate yra mažas anglies kiekis, kuris gali būti įkrautas indukcijos metodu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
visai neblogai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių