Šokolado nauda, apie kurią dar nežinojome (II dalis)

Šokoladas apsaugo nuo raukšlių

Britanijos mokslininkai atlikę tyrimus išsiaiškino, jog kasdien, nedideliais kiekiais vartojant juodąjį šokoladą oda apsaugoma nuo neigiamo saulės spindulių poveikio. Pastarieji įtakoja odos senėjimą bei raukšlių atsiradimą. Tyrimas parodė, kad vos keli šokolado gabaliukai gali užkirsti kelią raukšlių atsiradimui, kurių esminė priežastis – ultravioletiniai saulės spinduliai. Dar šis produktas mažina odos vėžio atsiradimo tikimybę. Beje, šia savybe išskirtinai pasižymi tik šokoladas, turintis itin didelį kiekį flavonolio, antioksidanto, esančio kakavos pupelėse, rašo meniu.lt.

Tyrimo metu visi savanoriai buvo padalinti į dvi grupes: pirmoje eksperimento dalyviai 3 mėnesius vartojo juodąjį šokoladą, turintį didelį flavonolio kiekį, antroje – įprastą šokoladą. Rezultate paaiškėjo, kad pirmosios grupės dalyvių oda geriau apsaugota nuo ultravioletinių spindulių. Įprastame šokolade nebūna tokio didelio kiekio flavonolio, kad būtų pasiektas efektas.

Būtina pabrėžti, kad mokslininkai šokolade atranda vis daugiau teigiamų savybių. Štai, grupė specialistų priėjo išvados, jog kasdienis juodojo šokolado vartojimas padeda kovoti su chronišku nuovargiu.

Oksfordo nuiversiteto tyrėjai (D. Britanija) išsiaiškino, kad šokolado vartojimas gali pagerinti atmintį. Italijos gi mokslininkai aptiko, kad reguliarus juodojo šokolado vartojimas padeda sumažinti uždegimus, tampriai susijusius su širdies bei kraujotakos sutrikimais. Anksčiau buvo ištirta, kad kasdienis tamsaus šokolado vartojimas organizmui padeda kovoti ne tik su chroniško nuovargio sindromu, bet ir su nemiga.

Konditeriai sukūrė liekninantį šokoladą

Ispanijos gamintojai sukūrė liekninantį šokoladą. Kūrėjai pavadino jį „Lola“. Saldainių sudėtyje yra medžiagų, kurios gamina hormonus, slopinančius apetitą. Gamintojų tvirtinimu, jų kūrinys įprasto šokolado skonio, nors turi žalsvą atspalvį, kurį suteikia nešprasti priedai. Armando Yanez, vienas iš produkto kūrėjų, teigia, kad gaminyje yra jūros dumblių dalelių, praturtintų vitaminais A ir B12.

Šokolado nauda, apie kurią dar nežinojome (I dalis)


Šiame straipsnyje: Šokoladas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių