Skyrybų priežastis – pernelyg didelis partnerių draugiškumas?

Londono universiteto mokslininkai skelbia, kad labiau linkusios išsiskirti tos poros, kurioms būdingi giminiški ar draugiški ryšiai. Britų mokslininkų duomenimis, viena iš trijų sutuoktinių porų, palaikančių minėtus ryšius, išsiskiria.

Sociologai atliko 12000 vyrų ir moterų apklausą, gyvenančių kartu daugiau kaip 20 metų, o taip pat ir tarp tų sutuoktinių, kurie padavė dokumentus skyryboms praėjusiais metais, rašo Metro co.uk.

Per tyrimą paaiškėjo, kad dažniausiai vedybos išyra tarp draugų - 75 proc. Tuo tarpu net iki 33 proc. dėl kokių nors priežasčių ryšius nutraukia tolimi giminaičiai. O 22 proc. atvejais vienu metu giminystės ryšiai daugiausiai nutraukiami tarp antrosios ir trečiosios eilės pusbrolių ir pussseserių. Užtat gerokai mažiau skiriasi tie, kurie turi nemažai užgyvento turto ir dėl vaikų.

Be to, per tyrimą paaiškėjo, kad besirengiantys susituokti vaikinai ir merginos įsiklauso į išsituokusių draugų ir giminaičių nuomonę. Beje, pastarųjų patarimų klauso net 65 proc. nutarusių  kurti šeimas. Taip pat dar nesusituokę jauni žmonės analizuoja ir daro išvadas iš draugų, pažįstamų ar giminaičių šeimos santykių pranašumų ir trūkumų.

Galų gale iš anksto atkreipia dėmesį ir į nemalonumus ar sunkumus, kurie iškyla nutraukiant santuoką.


Šiame straipsnyje: skyrybosskyrybų priežastis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių