Siūlo priverstinai hospitalizuoti sergančius atvira tuberkulioze

Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis siūlo priverstinai hospitalizuoti atvira tuberkulioze sergančius asmenis.

Seimo narys įregistravo Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisą, kurios leistų dviejų gydytojų ir vieno gydymo įstaigos administracijos atstovo-gydytojo sprendimu ne ilgiau kaip dvi paras be teismo leidimo priverstinai gydyti gydymo įstaigoje asmenis, sergančius atvira tuberkulioze, ir savo veiksmais ar neveikimu sukeliančiais pavojų savo ir visuomenės sveikatai.

Pasak parlamentaro, šiuo metu galiojantis reguliavimas ydingas, nes galimybės priverstinai hospitalizuoti dėl tuberkuliozės be teismo sprendimo priverstiniam gydymui nėra, o taip sudaromos sąlygos kurį laiką ligai plisti aplinkoje, ypač, jei asmenys asocialūs, girtauja, nesigydo. Parlamentaras pastebi, jog pagal galiojančią tvarką gydymo įstaiga imasi veiksmų dėl priverstinio hospitalizavimo tik jeigu asmuo du kartus pažeidė stacionarinės asmens sveikatos priežiūros įstaigos vidaus tvarką.

„Tokia šiuo metu galiojanti tvarka neužtikrina atvira tuberkulioze sergančių asmenų hospitalizavimo iškart, kai tik nustatoma liga, o taip yra keliamas pavojus paties sergančiojo bei visuomenės sveikatai“, - Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime cituojamas Seimo narys.

Anot jo, teikiamu projektu siekiama mažinti sergančiųjų atvira tuberkulioze asmenų skaičių bei pirmą kartą tuberkulioze susirgusių asmenų skaičių.


Šiame straipsnyje: tuberkuliozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

gi

gi portretas
kokia prasme tik 2 paras gydyt priverstinai? kad bakterijos prie antibiotiku pratintusi?

Pritariu

Pritariu portretas
Tai būtina. Girdėjau, kad paguldžius į ligoninę benamius, jie nemoka naudotis tualetais, geria ir galų gale pabėga. Pigiau bus samdyti apsaugą, nei leisti jiems pabėgti ir platinti šį baisų XX amžiaus marą.

Reikia

Reikia portretas
Reikia per tas dvi paras paruošti teismo sprendimą, .... bet pažiūrėjus kiek laiko sprendžiama Kedžių byla, ...prognozės liūdnos. Ar tik nebūsime pirmoji šalis kurią iš geopolitinio žemėlapio nušlavė TBC....?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių