Širdies smūgis nenužudo lytinio gyvenimo

Žmonės, kurie patyrė širdies priepuolį, bijo mylėtis, todėl norint susigrąžinti ankstesnį lytinį gyvenimą svarbus ir mediko vaidmuo. Naujieji tyrimai atskleidė, kad daugelis žmonių, kurie patyrė širdies priepuolį, labai bijojo, kad visam gyvenimui atsisės į kėdę ar bus prikaustyti prie lovos, o galbūt net numirs, todėl medikai turi įtikinti pacientą, kad reguliarus lytinis gyvenimas ligonio sveikatai nepakenks.

Kaip praneša Associated Press, tie pacientai, kurių medikai nepatvirtino, kad mylėtis po širdies smūgio, nekenkia, retai užsiima seksu. Tačiau tikimybė, kad seksas gali pakenkti sveikatai yra labai maža. „Žmonės bijo, kad seksas gali juos užmušti. Jeigu jūs galite užlipti dviem laipteliais ar daryti fizinius pratimus – tai seksas jums tikrai nepakenks“, - sakė ginekologė ir seksologė iš Čikagos universiteto Stacy Tessler.

JAV mokslininkai tyrimo metu ištyrė 1 184 vyrus  ir 576 moteris, kurie patyrė širdies priepuolį. Vidutinis pacientų amžius siekė 60 metų. Maždaug puse vyrų ir daugmaž trečdalis moterų po širdies priepuolio lytinį gyvenimą gyveno tik tada, kai medikai juos nuramino ir suteikė mažas instrukcijas. Tik po metų nuo širdies priepuolio daugiau kaip du trečdaliai vyrų ir 40 procentų moterų daug mieliau mylėjosi su partneriu, jei apie sekso naudą buvo pakalbėję su medikais.

„Patirti širdies priepuolį sekso metu – labai maža tikimybė. Juk tai nėra taip reiklu kaip sniego kasimas“, - sakė kardiologas Edwardas Havnarek. Medikai pataria mylėtis tik tada, kai žmogus tam yra pasiruošęs morališkai, o kasdien atlikti fiziniai pratimai padėtų greičiau sugrįžti į normalų gyvenimą.

Norėdami pradėti lytinį gyvenimą iš naujo, turite imtis kelių priemonių: reguliariai sportuokite, pasirūpinkite elementaria higiena, mylėkitės tik tada, kai esate pailsėjęs ir nesijaudinate dėl problemų. Geriausia mylėtis praėjus valandai ar trims po valgio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių