Šešios priežastys, kodėl sapnuojate košmarus

Tikriausiai nei vienas iš mūsų nesidžiaugiame, kai iš gilaus sapno pabundame dėl nemalonaus sapno. Blogi sapnai trukdo ne tik gerai išsimiegoti, bet kartais gali kelti sunkumų gyvenime dėl nepakankamo miego.

Nors košmarai dažniau aplanko vaikus, suaugusiems ir nepavyksta jų išvengti. Tačiau ar galima jų išvengti? Divinecaroline.com nurodo 6 priežastis, kas padidina riziką susapnuoti košmarus.

1. Stresas ir nerimas

Nerimas ir stresas dažnai yra trauminių gyvenimo įvykių pasekmė, dėl jų neretai sapnuojami košmarai. Potrauminio streso sutrikimas taip pat gali tapti košmarų priežastimi. Tačiau ne tik gyvenimą sukrečiantys įvykiai gali priversti sapnuoti blogus sapnus. Kasdieninis stresas darbe ar nerimas dėl finansinės padėties gali paskatinti naktį pabusti nuo blogų sapnų.

2. Aštrus maistas

Moksliniu tyrimu įrodyta, kad pavalgius prieš miegą aštraus maisto dažniau sapnuojami košmarai, blogiau išsimiegama. Manoma, kad aštrus maistas gali sukelti blogus sapnus, nes jis padidina žmogaus kūno temperatūrą ir kartu sutrikdo miegą.

3. Riebus maistas

Kai kurie moksliniai tyrimai rodo, kad kuo daugiau per dieną suvartojate riebaus maisto, tuo didesnė galimybė susapnuoti košmarą.

4. Alkoholis

Nors alkoholis padeda užmigti, jam išgaravus galite būti priversti per anksti pabusti, kol kūnas dar pakankamai nepailsėjęs. Pastebėta, kad blogi sapnai ypač padažnėja alkoholio bandantiems atsisakyti žmonėms.

5. Vaistai

Kai kurių vaistų (pvz.: antidepresantai) šalutinis poveikis gali būti košmarai. Dažniausiai nustojus vartoti tokius vaistus, blogi sapnai iš miego pasišalina.

6. Ligos

Ligos, kuriomis sergant pakyla temperatūra, dažniausiai paskatina košmarų sapnavimą. Dėl ligos taip pat gali kilti ir kitų miego sutrikimų, pavyzdžiui, narkolepsija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artur

Artur portretas
Na as sapnuoju kosmarus jau gan senai bet kai prisedziu ant sofkutes atsuguliu pasijungiu filma uzmiegu valandikei baigiasi kosmarai

Taigi

Taigi portretas
Is 6 isvardintu priezasciu tik 3 galima isvengti:riebaus maisto, astraus ir alkoholio.

hmm

hmm portretas
Kava pries miega kartais man sukelia kosmarus. Na bet cia logiska, kava skatina streso hormono adrenalino issiskirima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių