Seksas ne tik malonus: penki papildomi jo privalumai

Visiems pabodę straipsniai sveikatos tema, raginantys liautis daryti mėgstamus dalykus ir žadantys privalumų pilną atlygį. Jei ir jūs taip jaučiatės - ši tema kaip tik jums. Seksas yra gėris jums ir jūsų kūnui. Štai dar penkios priežastys, kodėl juo verta mėgautis.

1. Seksas degina kalorijas

Turbūt nieko netikėto, kad sekso metu deginamos kalorijos. Pusvalandis vidutinio intensyvumo lytinio akto gali sudeginti nuo 80 iki 100 kilokalorijų. Palyginimui per tą patį laiką gan intensyvus važiavimas dviračiu sudegintų nuo 250 iki 350 kilokalorijų.

2. Seksas mažina stresą

Mokslininkų tyrimas nustatė, kad reguliariai seksu užsiimantys žmonės patiria mažiau streso ir turi žemesnį kraujo spaudimą nei susilaikantys. Moterų kraujo spaudimas gali būti sumažintas mylimojo apkabinimais.

3. Padeda jaustis globėjais ir globojamais

Oksitocinas kartais yra vadinamas „meilės hormonu“, nes jo pagausėja mūsų kūnuose per ir po sekso bei orgazmo. Jis taip pat veikia mums sprendžiant kuo pasitikėti ir prie ko prisirišti. Oksitocinas siejamas su dosnumu ir meilumu.

4. Seksas malšina skausmą

Endorfinų kiekis taip pat padidėja sekso metu ir dėl to mažėja skausmas. Tyrimas parodė, kad endorfino gaunantys savanoriai galėjo ištverti dvigubai stipresnį skausmą.

5. Seksas padeda saldžiai miegoti

Oksitocinas - gausiai po orgazmo išleidžiamas hormonas, skatinantis mieguistumą. O mes visi puikiai žinome, kaip svarbu gerai išsimiegoti. Geras miegas mažina stresą, palaiko stabilų kraujo spaudimą ir leidžia kūno ląstelėms atsinaujinti. Tai gali būti mokslinis paaiškinimas, kodėl dalis vyrų po sekso užmiega taip greitai.


Šiame straipsnyje: seksassekso nauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

kazanova

kazanova portretas
taip kas smagaus pi siaus visiems i sveikata

kazanovai

kazanovai portretas
Žiūrėk kad skūra nuo delnų nenuplyštų

blogos nuotraukos

blogos nuotraukos portretas
Visose iliustracinese nuotraukose - ydinga mintis, neteisingas kodas visuomenei: vyras sekso metu stengiasi, o moteris net neziuri i jo puse, pasyviai guli, kazkur padebesisis skrajoja, ir sysposi be aistros ir ne i tema, lyg butu jai pazadeti prabangus kailinukai, ar siaip, apmasto sekacios dienos pirkinius... Betruksta tik kad ji tuo metu dar saulegrazas lukstentu. Mazdaug: atidaviau savo kuna vyrui, kaip koki mesgali ir dziaukis, kad gavai. Gal tos nuotraukos sumontuotos? Anyway, tai pacio prasciausio sekso reklama, pavyzys kaip moteris neturetu elgtis lovoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių