Rytais pykinti gali ne tik nėščias moteris

Ryte valantis dantis pykina? Nebūtina bėgti pirkti nėštumo testo, pasirinkite paprastesnį variantą - atkreipkite dėmesį, kokia dantų pasta valotės dantis.

Medikai pataria rytais dantis valytis tik po valgio arba išgėrus stiklinę  vandens. Priešingu atveju vietoj gaivaus burnos kvapo, gali tekti bėgti tualetą. „Jeigu ryte nevalgius ir išsivalius dantis pradeda pykinti nevertėtų įsikalbėti ligų. Pykinti gali nuo šalutinio dantų pastos poveikio. O galbūt turite jautrų minkštąjį viršutinį gomurį“, - sako Dainavos poliklinikos pirminės odontologijos priežiūros vyresnioji ordinatorė Laimutė Kapčiuvienė.

Jautrus minkštasis viršutinis gomurys - įgimtas dalykas, todėl teks eksperimentuoti ir išbandyti ne vieną dantų pastą. Jautriems žmonėms patariama rinktis dantų pastas, kurių sudėtyje yra kuo mažiau floro junginių arba abrazyvinių medžiagų. Vertėtų rinktis dantų  pastas su soda arba vaikams skirtas dantų priežiūros priemones.

Pykinti gali pradėti ne tik nuo netinkamos dantų pastos, bet ir nuo netaisyklingais judesiais  valomų dantų. „Netaisyklingi horizontalūs judesiai dantų šepetėliu gali pažeisti ne tik dantų emalį, bet ir sudirginti skrandį. Prarijus šiek tiek dantų pastos gali padidėti skrandžio rūgštingumas. Nuo horizontalaus dantų valymo burnoje gali atsirasti pleišto defektai“, - sako medikė.

Jeigu po dantų valymo valgote vaisius ir juntate nemalonų skonį, tuomet vertėtų taipogi keisti dantų pastą. Nepamirškite pirkdami dantų pastą atkreipti dėmesį ir į jos galiojimo laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių