Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija

Prasti ledai gali ne tik nudažyti liežuvį, bet ir sukelti troškulį, alergiją, kitokius susirgimus. Todėl gydytojai pataria itin atidžiai skaityti pakuotę prieš įsigyjant porciją, skelbia GRYNAS.lt.

Geriausia rinktis kuo natūralesnius ledus, atkreipti dėmesį į naudojamus dažiklius, saldiklius. „Perkant vaisinius, sultinius ledus, reikia žiūrėti, iš ko jie padaryti. Jei tai vaisių sultys – viskas tvarkoje. Jei labai ryškūs, labai gražūs, tai reikėtų tą spalvą labai aiškiai išsianalizuoti, nes į tokius ledus gali būti pridėta nemažai dažiklių“, – Vilniaus laikraščiui „15min“ sakė gydytoja dietologė Jūratė Dombrovolskienė.

Pavyzdžiui, vaisinių ledų „Svetofor“ sudėtyje yra vos 1,9 proc. sulčių, visa kita – vanduo, dažikliai, įvairūs konservantai. Ananasų skonio leduose „Gummy“ sulčių taip pat nė kvapo - sudėtyje randama tik vandens, cukraus, gliukozės sirupo, konservantų ir kvapiųjų medžiagų, kaip rašoma, identiškų natūralioms.

Specialistų tegimu, jei renkamasi porcija su daug saldiklių – ji neatgaivins, tik sužadins troškulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių