Respublikinėje Šiaulių ligoninėje – muzikos terapija

Ligoninės pacientams populiariosios klasikos kūrinius atliko kamerinės muzikos ansamblis iš Londono „Orphic trio“. Jame groja ir buvęs šiaulietis Rimantas Vingras, sumanęs gimtąjį miestą įtraukti į projektą „Muzika ligoninėje“ ir taip  praskaidrinti besigydančiųjų nuotaiką.

„Kai žmogus yra sukaustytas negalios, tas priminimas, kad tu esi žmogus, ne tik kaip fizinė būtybė, bet dar yra tavo emocijos, ir jos turi vertę“, – kalbėjo kamerinio ansamblio „Orphic trio“ narys Rimantas Vingras.

Nors į koncertą Chirurgijos korpuso salėje ligoniai rinkosi nedrąsiai, medikai sako, kad meno reikšmė gydant įvairias ligas neginčijama.

Trys kamerinės muzikos ansamblio muzikantai: fortepijonu grojantis Rimantas Vingras, smuikininkas iš Graikijos Orpheus Papafilippo ir iš Naujosios Zelandijos kilusi violončelininkė Andrea Mundy sakė nežadantys ligonių išgydyti, tik norintys pasidalyti savo širdžių šiluma ir  muzikos grožiu.

Profesionalių muzikantų projektas „Muzika ligoninėje“ pradėtas po Antrojo pasaulinio karo Anglijoje, tikintis, kad  koncertai suteiks teigiamų emocijų sergantiems suaugusiems ir vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių