Psichologai: tarnybiniai romanai trukdo susikaupti

Šiuolaikiniai žmonės didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia darbe, todėl ir asmeninis gyvenimas neretai persikelia į darbo aplinką. Tačiau ar darbo vietoje įmanoma išlaikyti tvirtus santykius?

„Daugelyje įmonių tarnybiniai romanai tik kenkia darbuotojams, nes tai trukdo susikaupti, – sako psichologai. – Įsimylėjėliai, ypač romano pradžioje, stengiasi kuo daugiau laiko praleisti kartu, keičiasi dešimtimis žinučių, ilgai pietauja. Be abejonės, tai daro įtaką ir darbo kokybei“.

Iš kitos pusės, visą tai galima pasakyti ir apie įsimylėjėlius, kurie nedirba kartu. Tačiau, psichologų teigimu, jei nenorite prarasti darbo, negalima pasiduoti aistrai ir pamiršti savo pareigų.

„Norint romano pabaigoje išgyventi nepataisomų padarinių psichikai, būtina atsiriboti nuo savo buvusio partnerio. Reikia vengti tų vietų, kuriose lankydavotės kartu su antrąja puse. Tačiau ar lengva tai padaryti darbo vietoje? Nutraukus santykius į darbą eiti reikės, todėl ir teks matyti savo buvusį mylimąjį. Tikriausiai kažkam iš jūsų teks išeiti iš darbo“, – teigė JAV psichoterapeutai.

Psichoterapeutai pastebi, kad išsiskyrimo atveju didelę reikšmę turi užimamos pareigos ir socialinis statusas. Idealiausiu atveju – abu buvę mylimieji užima tokias pat pareigas. Jei taip nėra, žemesnes pareigas užimantis asmuo jausis pažemintas ir paliktas.

Gali kilti rizika tapti biuro paskalų objektu. Jei žemesnes pareigas užimanti antroji pusė savo sąžiningu darbu užsitarnaus paaukštinimą, biure gali pasklisti kalbos, kad tai pasiekta ne sunkiu darbu, o seksualinių santykių pagalba. Apkalbos darbe gali pakenkti ne tik asmeniniams santykiams, tačiau ir mikroklimatui, psichologinei būsenai.

Norint išvengti konfliktų su antrąja puse, būtina prieš pradedant santykius susitarti dėl karjeros prioritetų. Santykiuose turi būti aišku, kieno karjera išliks prioritetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių