Produktai, kurie žadina apetitą ir trukdo lieknėti

Tam, kad kova su antsvoriu būtų efektyvesnė, reikia žinoti, kas trukdo lieknėti. Tai visų pirma geras apetitas, rašo DELFI.ee.

Padidėjęs apetitas trukdo mums kontroliuoti suvartojamo maisto kiekį. Apetitas pakyla dėl įvairių priežasčių. Kartais jį gali paskatinti kokie nors organizmo sutrikimai, bet dažniausiai taip nutinka dėl to, kad vartojame produktus, kurie jį žadina.

Jei esate tvirtai nusprendę sulieknėti, jums pravers žinoti, kokie produktai kelia apetitą.

Gėrimai

Veikiausiai jau pastebėjote, kad išgėrus tam tikrų gėrimų, atsiranda nenumaldomas noras ką nors užkrimsti. Apetitą smarkiai žadina kava su grietinėle ir cukrumi, saldi juodoji arbata, pasterizuotos sultys iš pakelių, alkoholiniai gėrimai.

Keiskite juos žaliąja arbata, mineraliniu ar stalo vandeniu, juoda kava be cukraus, šviežiai spaustomis greipfrutų sultimis.

Sriubos

Visiems žinoma, kad sriubos sužadina apetitą ir paruošia virškinimo sistemą sunkesniam maistui. Ne veltui sriubos ir kiti skysti patiekalai laikomi pirmaisiais ir vartojami pietums. Atsisakyti sriubų neverta, nes jos labai naudingos. Tačiau stenkitės valgyti liesesnes ir skystesnes sriubas, paruoštas iš daržovių sultinio.

Prieskoniai

Prieskoniai smarkiai didina apetitą. Galite atlikti eksperimentą: išvirkite bulvę ir suvalgykite ją be jokių prieskonių. Pamatysite, kad jums užteks vienos nedidelės porcijos. Jei bulvę apibarstytumėt prieskoniais, tarkime, česnaku ar Provanso žolelėmis, pajusite, kad sustoti kur kas sunkiau.

Jeigu norite kontroliuoti savo apetitą, naudokite mažiau prieskonių .

Česnakas ir prieskoniniai žalumynai, žinoma, yra labai naudingi, bet juos rekomenduojama dėti į salotas, o ne pagrindinius patiekalus.

Rūgštūs produktai

Daug moterų klaidingai mano, kad rūgštūs produktai slopina apetitą. Tačiau yra atvirkščiai – jie skatina skrandžio rūgščių išsiskyrimą. Jos, savo ruožtu, pradeda dirginti skrandžio sieneles ir jūs pajuntate alkį. Prie rūgščių produktų galima priskirti marinatus, žalius obuolius, citrinas ir pan.

Vartoti juos reikia labai atsargiai.

Skonio stiprikliai

Skonio stiprikliams galima priskirti natrio glutamatą ir sultinio kubelius. Jeigu patiekalas bus paruoštas su šiais priedais, jums sunku bus kontroliuoti savo apetitą. Tačiau išeitis yra. Vietoje sultinio kubelių naudokite paprastą akmens arba jūros druską.


Šiame straipsnyje: lieknėjimasproduktaiapetitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Jeigu rūgštūs produktai skatina apetitą, tai kodėl rekomenduojama gerti greipfruktų sultis?

hm...

hm... portretas
Iš pradžių: "stenkitės valgyti liesesnes ir skystesnes sriubas, paruoštas iš daržovių sultinio." O po to: "Vietoje sultinio kubelių naudokite paprastą akmens arba jūros druską."......

2am

2am portretas
išverdi plytą sūriame vandenį,va tau sveikas sultinys, kas tau neaišku
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių