Priklausomybė druskai prasideda nuo šešių mėnesių

Mokslininkai tvirtina, kad priklausomybė sūriam maistui išsivysto kūdikiui sulaukus vos šešių mėnesių.

Tyrinėtojai nustatė, kad kūdikiai, kuriems duodama duona ir dribsniai, pradeda mėgti sūrų maistą labiau nei vaikai, kuriems šie produktai nepateikiami.

Kūdikiai, kurių maiste buvo naudojama druska, sūrius produktus mieliau rinkosi 55 proc. labiau nei mažyliai, kurių maiste druskos nebuvo.

Sulaukę keturių šie vaikai lengviau galėjo toleruoti gryną druską, rašo „Daily Mail“.

Mokslinis tyrimas aprašytas „American Journal of Clinical Nutrition“.

Darbo autorė Leslie Stein teigia: „Vis daugiau mokslinių tyrimų įrodo, kad pirmieji gyvenimo mėnesiai yra ypač svarbūs maisto pomėgių išsivystymui“.

Mokslininkės tyrime dalyvavo 61 kūdikis. Eksperimentai buvo atlikti, kai jie sulaukė dviejų ir šešių mėnesių. Kiekvieno tyrimo etapo metu mažyliams buvo leista gerti iš trijų buteliukų po dvi minutes. Viename buteliuke buvo vanduo, antrame – sūrus koncentratas (1 proc. vištienos sriubos), trečiame – sūresnis tirpalas (apie 2 proc. druskos).

Rezultatai buvo paskaičiuoti pagal tai, kiek kiekvieno gėrimo gėrė kūdikiai skirtingu metu.

Kūdikiams sulaukus šešių mėnesių, pastebėtas ryšys tarp anksčiau suvartoto sūraus gėrimo ir vaikų skiriamos pirmenybės sūriam maistui.

26 kūdikiai, kurie buvo pradėję valgyti maistą su druska, mieliau rinkosi pasūdytus gėrimus nei vandenį. 35 kūdikiai, kurių valgymo racione nebuvo produktų su druska, atsisakydavo sūrių gėrimų.

Tų pačių vaikų valgymo ypatumai buvo išnagrinėti, kai jie lankė darželį. Motinoms atsakius klausimyną nustatyta, kad 12 vaikų, kurie su sūriu maistu susipažino iki šešių mėnesių, dažniau laižydavo druską nuo maisto ar tiesiog valgydavo ją gryną.

Ankstesnis Britolio universiteto tyrimas parodė, kad septyni iš dešimties kūdikių gauna per daug druskos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

u

u portretas
6 is 7-debilai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių