Poliklinikos dirbs ir savaitgaliais bei per šventes

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas įpareigojo pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros įstaigas per gripo epidemiją paslaugas teikti ir poilsio bei  švenčių dienomis.

Taigi į poliklinikas, ambulatorijas ir kitas pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros įstaigas bus galima kreiptis ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Ministras įstaigas įpareigojo darbą organizuoti taip, kad kuo daugiau karščiuojančių pacientų būtų lankoma namuose.

Tai numatyta ministro pasirašytame įsakyme. Įsakyme taip pat numatytas privalomas vaikų iki 10 metų vizitavimas namuose tais atvejais, kai temperatūra aukštesnė nei 38.5 laipsnio.

„Mes neturime teisės palikti pacientų savaitgalio dienomis be medikų pagalbos, ar versti tėvus su karščiuojančiu vaiku vykti į polikliniką. Tikiuosi, kad įstaigų vadovai ir medikai taip organizuos darbą, kad žmonės skubios pagalbos sulauks laiku. Mes, savo ruožtu, ieškome galimybių atlyginti medikams už papildomą darbą“, – sako ministras Algis Čaplikas.   

Sveikatos apsaugos ministro įsakymas pasirašytas, siekiant užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą bei sumažinti gripo komplikacijų riziką.

Įsakyme taip pat įrašyta  nuostata pagal pacientų poreikius prailginti įstaigų darbo laiką, organizuoti ligonių konsultavimą telefonu. Pirminių asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovai taip pat įpareigoti darbą organizuoti taip, kad būtų vykdomi Darbo kodekso reikalavimai dėl darbuotojų darbo ir poilsio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių