Plastikos chirurgas: krūtų implantai netrukdo maitinti krūtimi

Moterys, kurios norėtų pasididinti krūtinę, dažnai nuogąstauja, ar krūtų implantai joms nesutrukdys žindyti savo kūdikio.

Plastikos chirurgas Martynas Norkus teigia, kad jei moteriai lemta maitinti krūtimi, ji galės tai daryti – su krūtų implantais ar be jų.

„Ar moteris gali maitinti krūtimi, ar ne, iš esmės priklauso nuo psichologinių ir fiziologinių organizmo savybių (liaukinio audinio kiekio, spenelių formos). Dažniausiai krūtų didinimo operacijos metu implantai talpinami po raumenimis. Tokiu būdu implantai minimaliai „susisiekia“ su pieno liaukomis, todėl neatskiria jų nuo spenelio komplekso ir nepažeidžia pieno latakų“, – sako Estetinės chirurgijos centro direktorius gydytojas Martynas Norkus.

Teorinė galimybė, kad moteris negalės kūdikio maitinti krūtimi po krūtų didinimo operacijos išlieka tik tuo atveju, jei pjūvis atliekamas areolės srityje (kitaip vadinama „per spenelį“). Atliekant areolės pjūvį gali būti susilpninami nerviniai impulsai (spenelių jautrumas) bei dalinai pažeidžiami pieno latakėliai, per kuriuos išsiskiria pienas. Siekiant to išvengti, pjūvis dažniausiai atliekamas po krūtimi.

„Tačiau turime ne vieną pacientę, kurios nepriklausomai nuo pasirinkto operacijos metodo, sėkmingai maitino krūtimi praėjus metams, dviems ir daugiau po operacijų. Nors literatūroje teigiama, kad krūtų didinimo operacijos neveikia maitinimo krūtimi, tačiau džiugu girdėti, kai mano pacientės tai patvirtina savo žodžiais“ – dalinasi patirtimi M. Norkus.


Šiame straipsnyje: implantaikrūtysžindymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių