Penktadienio vakarienei – tilapijų su česnakais receptas

Pirmajai žiemos penktadienio vakarienei siūlome išsikepti žuvies - receptas paprastas, patiekalas be jokių padažų ir kitų figūrai kenkiančių priedų. Tikra tyra žuvis!

Reikės:

0,5 kg tilapijų filė;

4 plonai supjaustytų česnakų skiltelių;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

Citrinos (papuošimui);

Susmulkintų petražolių.

Apibarstome tilapijų filė druska ir pipirais, iki vidutinio karščio keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame filė gabalėlius.

Po 1-2 minučių, kai gabalėliai truputį pakeis spalvą, pridedame česnako riekeles. Kepame 4 minutes ir greitai apverčiame filė gabalėlius.

Kepame, kol filė ims lengvai sluoksniuotis (pabandykite su šakute) – tai priklauso nuo to, kokio storumo yra jūsų filė gabaliukai. Kad neperkeptumėte, atidžiai stebėkite kepimo procesą.

Česnakai turėtų įgauti tamsiai auksinę spalvą, bet nebūti sudegę. Jeigu pastebėsite, kad  česnakas ima degti, uždėkite jį ant žuvies, kad nebesiliestų prie keptuvės.

Patiekiame su šviežiai išspaustomis citrinos sultimis ir šviežiai kapotomis petražolėmis.


Šiame straipsnyje: tilapijos su česnakaistilapija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių